Ingrid, 81, besteg 120 meter hög radiomast

GODA NYHETER

Att klättra i radiomaster när man är över 80 hör nog inte till vanligheten, men för Ingrid var det länge en dröm. Nu har den uppfyllts - 120 meter upp i luften.

1 av 3 | Foto: Privat
Ingrid, 81, besteg 120 meter hög radiomast med sina barn och barnbarn.

I lördags överraskade Ingrids barn och barnbarn henne med en superfrukost och en present hon drömt om i många år - att klättra upp för Motalas radiomast.

– Jag och mina barn samt deras respektive fick det av mamma i present. Hon tyckte att hon var för gammal för att vara med själv, berättar Ingrids dotter Catharina Quick.

Men någon övre åldersgräns fanns inte så det var bara för Ingrid att följa med.

– Vi gav henne det i present samma morgon som vi skulle iväg, så hon kunde åtminstone sova ordentligt dagen innan, säger Catharina och skrattar.

”En av de äldsta som klättrat”

Ingrid blev både chockad och nervös när hon fick reda på att hon också skulle upp i masten, något även Motala Vadstena tidning har skrivit om.

– Jag blev paff. Jag trodde inte att jag skulle klara det först. Men det gick bra, det var otroligt och fint väder hade vi också, säger Ingrid.

Ingrid är en av de äldsta som klättrat upp för den 120 meter höga masten. Tillsammans med sina barn, barnbarn och deras respektive var det inga problem.

Enligt Ingrids dotter var Ingrid den person som kom upp till toppen allra först.

– Ja, men jag fick vila lite ibland och förresten så var det guiden som ville att jag skulle komma upp först så de andra väntade in oss. Som gammal Motalabo betyder den där masten mycket.

Vad blir det härnäst, har du en ny mast i sikte?

– Nej, ingen mer mast nu tror jag. Nu har jag uppfyllt min dröm. Jag såg hela vägen till Linköping och Vadstena.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motala

Vadstena

Klättring