Paret fick höra att allt bara var en ”fas” – nu svarar de med bild

1 av 2 | Foto: Facebook/Nick Cardello
GODA NYHETER

När Nick och Kurt träffades 1992 sa människor i deras omgivning att deras dejtande bara var en ”fas”. Men 25 år senare slår paret tillbaka – med en bild som gjort enorm succé.

– Vi hade aldrig kunnat föreställa oss den här responsen, säger Nick till New York Daily News.

Nick Cardello, 54, och Kurt English, 52, träffades 1992. De var på en religiös mässa som heter Dignity Mass – som är öppen för troende HBTQ-personer. Där och då blev de förälskade, och flyttade snart ihop.

På den tiden fick de ofta höra att deras dejtande bara var en ”fas”.

– Många frågor oss hur det kommer sig att vi hållit ihop i 25 år. Det är en bra fråga, med tanke på att samhällsstrukturerna varit uppbyggda för att dra isär oss, säger Nick till NY Daily News.

”Tårar i ögonen”

Men det har de gjort. 1993 var de på en marsch för homosexuellas rättigheter i Washington. En vän tog en bild på paret tillsammans, där Nick kysser Kurt på kinden.

24 år efter den bilden var de tillbaka i Washington. Då passade de på att upprepa bilden – på exakt samma plats. Sedan la de upp den på nätet, och möttes av enorm uppskattning.

– Vi hade aldrig kunnat föreställa oss den här responsen. Vi har fått tårar i ögonen när vi läst kommentarerna.

Han säger till NY Daily News att paret vill lägga upp bilder på sig själva tillsammans för att hjälpa andra HBTQ-personer att må bättre och känna sig tryggare.

– Vi behöver få ut fler bilder som de här, så att ungdomar får mer positiva förebilder. Om en ung människa kan få hopp, då är det allt som räknas, säger Nick.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hbtq

USA