PRESENTERAS AV

Hon hyllar sjukhusets julklappsdonator

Foto: Facebook / Inger Malmström
När Ingers barnbarn fick en anonym julklapp valde hon att hylla donatorn.
GODA NYHETER

När Ingers barnbarn fick en anonym julklapp blev hon rörd – och valde att dela med sig av historien på Facebook. Där har hennes inlägg blivit en totalsuccé.

– Det är verkligen nätkärlek istället för näthat, säger Inger.

När Inger Malmströms barnbarn fick fira lilla julafton på Barnonkologen på Karolinska sjukhuset i Stockholm fick han en julklapp från oväntat håll. En anonym donator till Barncancerfonden hade nämligen sett till att alla barn skulle få en fin present till jul.

Inger blev så rörd av gesten att hon valde att uppmärksamma initiativet på Facebook. Och där har gensvaret blivit enormt.

– Det är verkligen nätkärlek istället för näthat. Folk skriver att det finns änglar, att det finns goda människor, säger Inger.

Vill inspirera andra

Över 30 000 personer har gillat inlägget sedan det publicerades på nyårsdagen. Inger berättar att hon fått mängder av vänförfrågningar från främlingar och är rörd av hur det hon skrivit berört andra.

– Året som gått har varit fyllt av en massa stora mörka problem i vår värld. Såna här saker kan kanalisera folks behov av att visa sin inneboende godhet, för det är inte lika lätt i de stora sammanhangen. Igenkänningsfaktorn gör att här är blir det konkret.

Hon är själv engagerad i flyktingfrågor och med det lokala krisstödet hos Röda korset i Stockholm. Inlägget, som har delats mer än 4 500 gånger och lett till närmare 1 700 kommentarer, hoppas hon kan inspirera de som läser att ställa upp för andra.

– Huvudsaken är att man engagerar sig. Vad man engagerar sig i är ju upp till en själv och vad man har för personliga kopplingar. Det farliga är inte de onda människornas handlingar utan de goda människornas tystnad, säger Inger.

Uppskattade julklappen

Ingers barnbarn fick ett stort Lego i sitt paket – en oerhört uppskattad gåva.

– Han var jättelycklig när han vaknade upp. Alla de här paketen var väldigt fina, typ som såna presenter man ger om man känner någon, säger hon.

Att gåvodonatorn valt att vara anonym tycker Inger gör det hela extra fint. Det gör det ännu tydligare att gesten är till för barnen.

– Jag tycker det är så stort att vilja vara anonym. Personen har medvetet valt att inte framhäva sig själv.

Det enda som blev lite förvirrande var att förklara för en kille i sju-åttaårsåldern hur tomten egentligen hade fått tag i det där legot.

– Vi fick säga att tomten hade kommit förbi med det här paketet, men att det var någon där bakom som gett det till honom först, säger Inger.