Malin räddade minigris på rymmen

avMalin Wigen

GODA NYHETER

Malin Fors kunde inte tro sina ögon när hon såg något grått dyka upp på motorvägen.

– Man blir ju lite förvånad, jag satt där med musik i öronen och så såg jag en liten minigris komma gåendes.

1 av 3 | Foto: Privat
Malin såg grisen komma gåendes längs vägen.

Malin Fors var på väg till ett jobb. När hon befann sig ungefär en timme från Stora Mellösa i Örebros län såg hon något litet grått komma gåendes på vägen. Hennes första tanke var att någon hade råkat skadeskjuta ett vildsvin då hon sett några jägare på vägen – så hon saktade in sin bil.

– Då såg jag att den rörde sig märkligt, ”men det är ju en gris” tänkte jag, säger hon fortsätter:

– Man blir ju lite förvånad, jag satt där med musik i öronen och så såg jag en liten minigris komma gåendes. Man blir ju lite suprised. Det är inte varje dag man ser en minigris gå längs motorvägen.

”Var väldigt snäll och mysig”

Malin stannade till och avstyrde bilarna som kom efter så att de inte skulle köra på grisen. Tanken var att hon skulle fånga in den. Då hon inte skulle klara det jobbet själv försökte hon stanna någon förbipasserande som kunde hjälpa henne. Till slut stannade två personer på en motorcykel.

– Jag hade ett ägg i fickan som jag inte ätit upp så jag skalade det så att grisen skulle följa efter.

De ledde grisen en ganska lång bit och Malin funderade på att ringa polisen. Men plötsligt stannade en skåpbil och det visade sig att det var någon som kände igen minigrisen – och de fick tag på familjen som äger grisen.

– De sa att den aldrig rymt tidigare. Det kom en hel familj och hämtade den, alla stod där glada. Jag hade ju tagit hand om den men det blev väldigt lyckligt att den fick komma till sin familj.

Malin hade dock inget emot stunden med grisen.

– Den var väldigt snäll och mysig.

ARTIKELN HANDLAR OM