Familjen höll begravning för ”sin” katt – kom tillbaka

Av: Malin Wigen, TT

Publicerad:
Uppdaterad:

Katten Edward försvann i tre månader. När familjen Iggström hittade en död katt överkörd av en skördetröska begravde de den i tron att det var deras katt – tills Edward plötsligt krafsade på dörren.

– Jag bara grinade, jag var jätte-jätteglad, säger Anna Iggström till Aftonbladet.

Familjen Iggströms sjuåriga katt Edward hade varit borta i tre månader när deras hund plötsligt hittade en död katt, som blivit överkörd av en skördetröska.

– Först var jag helt säker på att det var Edward, det fanns ingen annan katt som såg ut som han häromkring. Men han hade en avbruten svans sedan födseln och den här kattens svans var rak, säger Anna Iggström.

Men när en vän till Anna kände på den döde kattens svans så visade det sig att den var av den med. Dessutom var den vit på samma ställen som Edward och hade samma teckning.

– Den här katten var dock mer korthårig än Edward men jag tänkte att det måste vara han.

Familjen, som bor i Färila i Ljusdals kommun, begravde Edward och sörjde sin älskade katt under drygt en månad, skriver Hela Hälsingland som var först att skriva om händelsen.

– Det är den största sorgen vi har haft nästan, jag kunde inte prata om honom nästan alls för att det varit jobbigt och känsligt. De blir ju som en familjemedlem.

1 av 2 | Foto: Privat
Katten Edward begravdes – trodde familjen.

I tisdags skulle Anna släppa ut familjens andra katt, Maja, när hon plötsligt hörde någonting vid ytterdörren. När hon öppnade dörren uppenbarade sig Edward, som hittat hem igen efter fem månader.

– Jag bara grinade och ropade på min son Jacob att Edward var hemma. Han var så glad att han grinade han med, säger hon.

– Jag såg direkt att det var Edward. Och eftersom jag var osäker från början på den andra katten så kände jag att ja, jag hade rätt.

Edward har hunnit blivit mager och lite tilltufsad under sina månader på vift. Men han håller på att återhämta sig.

Nu vill familjen gärna att den som saknar en katt med liknande färger som Edward hör av sig till familjen så de kan få klarhet i vems katt de begravt. Anna söker ägaren i ett Facebookinlägg.

– Han har begravts med omsorg, så det var en fin begravning, säger Anna Iggström.

Publicerad:

LÄS VIDARE