Hon sa upp sig – bilar runt i Europa med sin labradoodle

1 av 8 | Foto: Privat
25-åriga Marina och hennes resesällskap.
GODA NYHETER

Italienska Marina Piro byggde en egen husbil, sa upp sig från jobbet och gav sig ut i världen med sin hund Odie, skriver Vagabond.

– Det bästa med det här är friheten man får – att välja var man ska sova varje natt och vakna upp i vildmarken. Det är ovärderligt, säger hon till Aftonbladet.

För cirka ett år sedan jobbade 25-åriga Marina Piro på ett marknadsföringsföretag i Durham i England. Trots en bra tjänst och fint hus kände hon att något saknades. Hon tyckte att hon blivit för bekväm och klarade inte av tanken av att vakna upp om fem år med två barn och huslån.

– Inte för att det är något fel med barn och huslån men jag tänkte att ifall jag ville leva ett äventyr behövde det ske nu, annars skulle det bara bli svårare och svårare, säger hon till Vagabond.

”Han älskar att vara ute på vägarna”

Marina köpte sig en skåpbil som hon byggde om till en liten husbil, helt utan erfarenhet. Husbilen består bland annat av en säng, kokvrå, lampor och gardiner. Det hela kostade cirka 5 600 kronor.

Den egenbyggda husbilen var startskottet för ett helt nytt äventyr. Hon sa upp sig och begav sig för att upptäcka världen tillsammans med sin hund Odie. De har varit ute på vägarna i elva månader. De har hunnit med England, Frankrike, Österrike, Nederländerna, Tyskland och Italien. Härnäst väntar Spanien och Portugal.

– Han älskar att vara ute på vägarna. Förut tillbringade han mycket tid ensam, nu är han med mig 24/7 och får uppleva nya dofter varje dag. Hur kan man inte gilla det? säger hon till Vagabond.

Marina lever på sparade pengar, ströjobb här och där och jobbar dessutom på distans, skriver Daily Mail.

Foto: Privat

”Friheten är bäst”

Marina känner sig mer säker nu än innan hon började sin resa, berättar hon för Aftonbladet.

– Jag har lärt mig vad jag ska undvika och vad jag ska leta efter. Jag känner en större inre frid och är mer sann mot mig själv, säger hon och fortsätter:

– Det bästa med det här är friheten man får – att välja var man ska sova varje natt och vakna upp i vildmarken. Det är ovärderligt.

Foto: Privat

Man kan följa hennes liv på hennes Facebooksida och Instagramkonto – där hon hoppas kunna inspirera andra. Marinas råd till den som vill gå hennes fotspår är att organisera och planera. Man ska inte släppa allt utan att veta vad man ska göra, både när det gäller ekonomi och resplan.

– Och bry dig inte ett dugg om vad andra människor tycker. Du vet vad som är rätt för dig, det kommer alltid finnas människor som är redo att döma ut dig som galen.

För fler liknande historier – följ Goda nyheter på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM

Hundar