Katter

Nyfiken katt ramlade ner genom skorsten

Av: 

Jonna Claesson

Arkivbild
Arkivbild

GODA NYHETER

Den nyfikna katten Spinn jagade efter ekorrar och föll ner i det tomma grannhusets skorsten, skriver Värmlands Folkblad.

Precis utanför Molkom i Värmland, lever Emma Crawley tillsammans med sin familj och katterna Spinn och Tesla. Fåglar och ekorrar är någonting som ofta fångar katternas intresse, men här om dagen när Spinn lockades upp på det tomma grannhusets tak höll nyfikenheten på att kosta honom livet, han ramlade nämligen ner genom skorstenen.

Emma märkte snabbt att han var borta och när han inte var tillbaka dagen efter trodde hon att det värsta hade hänt honom.

– Vi trodde att Spinn hade blivit tagen av räven men så var det inte. Vi fortsatte att leta och hans kattsyster Tesla var väldigt orolig och letade efter honom hon också. Vi hade även gått ut med ett mejl till alla här på området ifall Spinn kanske hade blivit instängd i något förråd. Grannarna närmast kollade i sina förråd men ingen Spinn, berättar Emma för Värmlands Folkblad.

”Hittades i braskaminen”

Just den här dagen kom en släkting till den som äger grannhuset dit för att se så allt stod rätt till och det gjorde det förutom att han hittade en katt i braskaminen.

– Vi träffade honom när han parkerade bilen och talade om att Spinn var försvunnen. Efter en stund knackade det på dörren och där stod han med Spinn och berättade att han hittade katten i braskaminen. Jag kan inte fatta det otroliga i den här historien. Han brukar titta till huset ungefär var tredje månad och så gör han det just den här dagen, säger Emma.

Från och med nu kallas Spinn för sotarn och som tur är klarade han sig både utan sveda och värk och är tillbaka i leken med sin kattsyster Tesla.

ANNONS EXTERN LÄNK

Just nu upp till 50 % på utvalda glas hos Cervera – handla här

Cervera

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Katter

Molkom