Fyrverkeriskrämda hunden blev räddad

GODA NYHETER

När nationaldagsfyrverkerierna skrämde hunden Sephora krävdes en dramatisk räddningsaktion.

– Det gick inte att få ut henne, säger Eldad, som var med och hjälpte till, till The Dodo.

USA:s nationaldag på 4 juli firas med pompa och ståt – och väldigt mycket fyrverkerier. Några som inte är överlyckliga över den traditionen är landets hundar. Och när Yorkshireterriern Sephora hörde fyrverkerierna i år blev hon livrädd och sprang iväg.

Till sist hade hon krupit in i en oerhört liten yta under ett ställ med gasolflaskor utanför en bensinstation. Och därifrån tog hon sig inte ut. Hon upptäcktes av en förbipasserande man som hörde henne göra livrädda ljud, och ringde efter hjälp.

1 av 2 | Foto: Hope for Paws

Använde metallpåle

När organisationen Hope for Paws, som tar hand om utsatta hundar, hörde om Sephora tog de sig till bensinstationen för att hjälpa till. Men när de skulle få ut henne visade det sig att ytan var för liten för att få ut henne.

– Det gick inte att få ut henne. Jag fick använda en metallpåle för att lyfta hela stället med gasolflaskor, säger Eldad Hagar från Hope for Paws till The Dodo.

Metallpålen började böjas och Sephora var nära att bli ihjälklämd. Men lyckligtvis lyckades de få ut hunden i sista sekund. Hagar säger att det tog ”10 stressiga minuter” att rädda hunden. Nu är Sephora tillbaka hos sin familj – som hade efterlyst henne på nätet – och mår bra efter den läskiga händelsen.

1 av 2 | Foto: Hope for Paws
ARTIKELN HANDLAR OM

Hundar

USA