5 vetenskapliga bevis: Därför är det bättre att vara singel

Har du alltid haft en stark känsla av att det är mer häslosamt att vara singel? Här har du forskningen som stöder din tes.

1. Sociala stjärnor

Att singlar är bättre på att stötta och hålla kontakten med vänner är kanske ingen hemlighet direkt. Det finns flera studier som visar på det.

2. Fysisk form

Är du i bättre fysisk form än dina gifta vänner? I så fall stämmer slutsatserna på den här studien in på dig. Mer än 13 000 personer i åldrarna 18–64 undersöktes av några forskare. Då upptäckte man att de som aldrig varit gifta tränade mer varje vecka än de som var gifta eller skilda – oavsett ålder.

En annan studie visar också att singlar i genomsnitt har lägre BMI än gifta personer. Dock visar faktiskt den studien också att gifta män äter mer hälsosamt än singelmän.

3. ”Nothing but the best”

Det finns också vetenskapligt stöd för att folk som faktiskt gillar sitt singelliv inte lika ofta nöjer sig med relationer som är olyckliga.

4. Friska och dunkande hjärtan

Singlar har friskare hjärtan. Det visar en studie där forskarna följde 9 000 personer i medelåldern under åtta år. Resultaten visade att de gifta personer som var med i studien hade fler hjärtsjukdomar än de som inte var gifta. Och de som skilt sig eller gift om sig var hade allra sämst status när det kom till hjärthälsan.

5. Frihet och kreativitet

Att vara för sig själv kan beskrivas och upplevas på olika sätt. Ensamhet kan ibland ha en negativ konnotation, men avskildhet kan vara något positivt – något som man aktivt uppsöker snarare än undviker. En studie visar att avskildhet och tid för sig själv kan leda till mer frihet, kreativitet och andra positiva saker.

Följ Goda nyheter på Facebook

Publisert:

LÄS VIDARE