Mattias skänker bort sin studentkostym

1 av 3 | Foto: Privat
Mattias skänker bort sin kostym som han använde på sin egen student för sju år sedan.
GODA NYHETER

Studenttiderna närmar sig och för många innebär det stora hål i plånboken. För att kunna underlätta kostnaden lite för någon skänker Mattias bort sin kostym.

– Jag vet hur mycket pengar det kostar att ta studenten, säger han.

Aftonbladet har tidigare skrivit om #projektbalsolidaritet – där folk lånar ut sina balklänningar till de som inte har råd att köpa en egen.

Nu finns det även de som vill bidra med studentkostymer av samma anledning. En av dem är Mattias Nilsson som vill göra en god gärning för dem som har det knepigt ekonomiskt.

"Jag vet hur dyr studenten är och jag kan även tänka mig att man inte vill känna sig utanför - t.ex genom att inte ha en kostym. Den här har legat i en flyttlåda i sju år och har varit använd EN gång - på studenten. Jag skänker gladeligen bort den till någon som behöver den", skriver han i ett Facebookinlägg.

– Jag har själv på senare i år fått lite dåligt samvete gentemot mina föräldrar när jag tog studenten, jag vet hur mycket pengar det kostar, säger han.

"Studenten är kul även utan kostym"

Mattias tror inte ungdomar reflekterar över kostnaden, för dem är det snarare viktigt att man inte hamnar utanför och är ensamma om att inte ha kostym.

– Men kläderna är inte så viktigt som man tror, man har ändå kul på studenten. Vill man ändå ha kostym är man välkommen att ta min.

Lånar ut sonens kostym

En annan som vill hjälpa någon som inte har råd är Annica Arvidsson. Hon har inspirerats av #projektbalsolidaritet och vill låna ut sin äldsta sons studentkostym helt gratis.

– Det är för stora utgifter vid studenten, oavsett om man är kille eller tjej blir det svårt att hålla kostnaden nere, säger hon.

"Alla ska kunna känna sig fina"

Även Annica har lagt ut en bild på kostymen på sin Facebook:

"Känner du någon som har svårt att ha råd med en studentkostym? Vi lånar ut den här i så fall: svart, slimfit, byxa 32-32, kavaj 48R. Kemtvättad. Finns i Kristinehamn, skickas ej utan hämtas personligen på plats".

– Jag skickar den inte då jag tänker att man helst vill prova den på plats.

Än är det inte någon som har hört av sig men hon hoppas att någon nappar.

–Alla ska kunna ta studenten och känna sig fina.

ARTIKELN HANDLAR OM

Feelgood

Facebook