Katter

Ingen kunde ta hand om katten Mitzi – nu har hon fått ett hem

Av: 

Malin Wigen

GODA NYHETER

Nioåriga katten Mitzi har haft rejäl otur. Hela fyra gånger har hon fått återvända till djurhemmet då ingen har kunnat ta hand om henne. Men nu verkar lyckan vända, hon har fått ett hem.

– Hon är en så underbar katt. Vi hoppas verkligen att hon får sitt lyckliga slut, säger djurhemmets föreståndare Helen Lecointe, till BBC.

Nioåriga katten Mitzi vägde nästan 7,7 kilo när hon kom till djurhemmet Woodside Sanctury i engelska Devon för första gången år 2017. Enligt personalen har hon haft extrem otur i sin jakt efter ett hem.

– Det har varit så ledsamt för Mitzi. Det har varit en ägare som dött, förändringar av omständigheter och en ägare som har blivit väldigt sjuk, säger föreståndaren Helen Lecointe till BBC.

Sammanlagt har Mitzi fått vända tillbaka till djurhemmet fyra gånger.

– Det är ovanligt att en katt får återvända så många gånger men olyckligtvis har hon haft en väldigt stor otur.

Flera har engagerat sig i kattens öde, folk från länder som USA och Sverige har hört av sig. Men nu ska hon äntligen ha fått ett hem – hon ska flytta in hos familjen till en av hennes forna ägare. De ville ta hand om henne på en gång efter dennes bortgång men hade inte möjlighet då de endast hyrde sin bostad. I april ska hon dock få flytta in hos familjen som redan älskar henne, menar Helen Lecointe.

– Hon är en så underbar katt. Vi hoppas verkligen att hon får sitt lyckliga slut.

Mitzi har även lyckats gå ned i vikt och väger nu 5,3 kilo. Ingen vet hur det kommer sig att hon vägde så mycket när hon flyttade in hos dem men de tror att hon fått mat av olika människor.

– Som alla katter verkar det som att hon var bra på att knyta sig an till människor. Ingen ägde henne, men alla matade henne.

ANNONS

Stoppa myggen i sommar! Nu är det SPECIALPRIS på myggmedel!

Extern länk från Apohem

Köp här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Katter

Husdjur