PRESENTERAS AV

Här räddar hunden Storm rådjursungen – från att drunkna

SVENSKA HJÄLTAR

Mark Freeleys promenad med hunden Storm fick en dramatisk vändning när ett rådjurskid kämpade för livet i vattnet. Nu hyllas Storm som en hjälte.

På söndagsmorgonen var Mark Freeley ute med sin golden retriver Storm och de gick längs vattnet vid hamnen på Long Island, öster om New York i USA.

Promenaden fick en dramatisk vändning när Storm hoppade i vattnet och simmade ut. Det visade sig att Storms hjälteinstinkt satts in efter att han fått syn på ett rådjurskid som kämpade för sitt liv ute i vattnet. Med ett stadig grep om rådjuret simmade han tillbaka till land där Mark Freeley stod och filmade insatsen.

– Bra jobbat gubben, säger Mark Freeley om och om igen i klippet till sin hund.

”Rörande att se”

Väl på land la Storm det utmattade rådjuret i sanden och börja slicka och buffa för att väcka liv i den.

– Det var så rörande att se. Det visade att han verkligen brydde sig och var orolig för kidet, säger Mark Freeley till tidningen New York Times som uppmärksammat Storm.

Enligt honom brukar Storm vägra att ens hämta bollar. Men att han nu visste exakt vad han skulle göra. Han har lagt ut videon från räddningsaktionen på sin Facebooksida där Storm hyllas som en hjälte.

Kommer att släppas fri

Nu befinner rådjuret sig hos djurräddningsorganisationen Strong Island Rescue League som uppger att man snart kommer att kunna släppa ut djuret i det fria igen. De är nöjda med Storms insats, detta med tanke på att de brukar ta emot rådjur som skadats av hundar.

– Jag tycker att han gjorde en väldigt bra grej – men jag är realistisk när det kommer till vad hundar gör – normalt sett tuggar de i sig sådana här små rådjur, säger Lori Ketcham, ordförande på organisationen, till New York Times.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hundar