Erbjuder gratis klippning – till de som har det sämre ställt

Ska klippa gratis.
Ska klippa gratis.

Sabina Thingvall Karlsson vill göra något för de kvinnor som har det svårt ställt. Därför erbjuder hon gratis klippning – inför sommarens fester.

Sabina Thingvall Karlsson, 25, jobbar som frisör i Stockholm. Hon är med i en Facebookgrupp för kvinnor där syftet är att peppa varandra. Nu vill hon göra något för de kvinnor i gruppen som inte har det så bra ställt – nämligen ge dem en gratis klippning.

– Jag har följt sidan ett tag. Jag vet hur många det är som inte kan klippa sig och som inte har råd. Det är ganska dyrt att gå till en bra frisör, säger hon och fortsätter:

– Man kanske vill göra sig fin, vi är ju tjejer, det är speciellt att gå till frisören.

”Det känns så himla bra att hjälpa folk”

Sabina pratade med sin chef och slängde sedan ut en förfrågan – för att se om intresset fanns:

Jag jobbar som frisör på en salong vid Humlegården i Stockholm och jag vet att alla har inte råd att klippa sig och det vankas sommar med viktiga avslutningar så den 5 juni på min lediga dag har jag bestämt mig för att bjuda in 5 stycken tjejer till salongen.

På salongen får ni en timme hos en mig som varit i branschen i sju år. Vi hittar en frisyr som passar just dig, du får riktigt gott kaffe, härliga tidningar och såklart trevligt sällskap”‚ skriver hon i inlägget.

Hon bad de som kände att de behövde en klippning att skriva en rad om sin situation till henne. Och gensvaret blev större än hon tänkt sig. Det var så pass många som kontaktade henne att hon bokat in fler än fem personer.

– Jag tar en dag veckan efter också, när jag är ledig. Jag vill verkligen kunna hjälpa så många som möjligt.

Dessutom kommer de utvalda få med sig två hårprodukter. Sabina är både tagen och omtumlad av responsen.

– Det kändes som att det var en kul tanke som sen blev så bra. Det känns så himla bra i magen att hjälpa folk.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN