Här är poliserna som älskar sin hamster

1 av 2 | Foto: Berlin Polizei

avDennis Jörnmark Callstam

GODA NYHETER

Polisen i Berlin larmades från ett sjukhus – och det rörde sig om allt annat än en rutinutryckning. Men när det visade sig vara en övergiven hamster som behövde stöd bestämde de sig för att gripa in, skriver The Dodo.

Tidigare i veckan fick poliserna i Berlin i Tyskland ett samtal från ett sjukhus. Det visade sig att patienter där hade sett en övergiven hamster i en buske – och ville att den skulle få hjälp.

Poliserna valde att ta frågan på yttersta allvar. De hämtade hamstern och bestämde sig för att hjälpa till på riktigt. Han fick namnet Sir Henry av patrullen som hämtade upp honom.

– Sedan lade de honom i en liten låda som man brukar ha till plasthandskar och tog med honom till stationen, säger polisens talesperson till The Dodo.

Är mycket uppskattad

Väl där blev det svårt att släppa taget om den nya kompisen. Poliserna bäddade ner honom och tog roliga bilder med hamstern omgiven av deras uniformer och redskap.

Först kontaktade poliserna ett hem för hemlösa djur. Men det visade sig omöjligt att låta Sir Henry flytta ut.

– Dagen efter att han lämnats över kom en av våra poliser till hemmet och adopterade tillbaka hamstern, säger talespersonen.

Och nu uppskattas hamstern såväl på Twitter som hos kollegorna på stationen.

– Han har blivit varmt välkomnad som en del av ”familjen” hos Berlinpolisen, säger polisens talesperson till The Dodo.

För fler liknande historier – följ Goda nyheter på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM

Berlin

Tyskland