Kastade flaskpost i Atlanten – dottern fick den 50 år senare

1 av 3 | Foto: Clint Buffington
Clint Buffington hittade flaskposten år 2011 på en strand.

avMalin Wigen

GODA NYHETER

För flera årtionden sedan kastade en man en flaskpost i Atlanten. Nu har mannens egna dotter Paula Pierce återfått den – tack vare upphittaren Clint Buffington, skriver Washington Post.

År 2011 hittade Clint Buffington en flaskpost nedkilad i sanden på Turks- och Caicosöarna  – bland en massa andra flaskor på sandstranden.

– Jag är överraskad att jag ens såg den, säger han.

I flaskposten, som uppenbarligen var gammal, låg det en handskriven lapp. Han kunde bland annat  utläsa adressen 419 Ocean, namnet Tina, någon typ av plats vid namn Beachcomber och orden ”återlämna” och ”belöning”.

Cliff Buffington som gillar att leta flaskpost och har hemsidan messageinabottlehunter lyckades att knäcka koden. På lappen löd meddelandet: Lämna till…på 419 Ocean Boulevard och få en belöning på 150 dollar från Tina som äger Beachcomber.

”Det ger tillbaka en del av min familj”

Med den informationen började han försöka att lista ut vem som slängt en flaskpost i Atlanten för årtionden sedan. Och han lyckades. Lappen ledde honom till en kvinna, vid namn Paula Pierce, vars familj ägde ett motell i New Hampshire som hette just Beachcomber. Och Paulas familj var inte vilken som helst – det var hennes egna pappa som kastat flaskposten i vattnet.

– Det här är speciellt eftersom att det är en del av honom, en del av Tina, en del av min barndom och en del av Beachcomber, säger dottern Paulia Pierce till tv-kanalen WMUR.

Vägrade skicka den via posten

Clint kom i kontakt med Paula redan för några år sedan men har aldrig haft chansen att leverera lappen förrän nu, fem år senare. Han vågade inte skicka den via post.

– Tänkt dig själv om det var dina föräldrar som varit döda i 20-30 år och en främling hör av sig och säger ”du trodde att du aldrig skulle höra något från dina föräldrar igen men där trodde du fel. Jag har deras sista brev som någon ska ha så jag skickar det via posten så får vi se om det kommer fram”, säger han till Washington Post.

Istället bevarade han flaskan och ramade in meddelandet, som skrevs någon gång mellan 1960 och 1980.

Betalade ut belöningen

Även om Paula tror att pappan skrev det hela som ett skämt gav hon Clint 150 dollar. cirka 1300 svenska kronor, i belöning som pappan utlovat. Och han har stora planer för pengarna. Han ska lägga dem på Paula själv.

Nu hoppas Clint att historien om meddelandet på något sätt kan påverka andra.

– Det är så lätt att inte bry oss om vad som händer runt oss. Det är lätt att vi låter människor vara främlingar och låta dem sköta sitt. Jag är väldigt lycklig att jag sysslar med det här som gör att jag kan komma i kontakt med människor som jag aldrig annars hade träffat. Det har gjort mig lycklig, säger han till Washington Post.