11-åring hittade knöl på sin lillasyster: ”Räddade hennes liv”

1 av 2 | Foto: Gofundme
Aaron upptäckte knölen när han lekte med sin syster.
GODA NYHETER

11-årige Aaron East, som bor i England, upptäckte knölen när han lekte med sin syster.

–  Jag visste inte vad jag skulle göra först men sen tänkte jag att jag behövde berätta för en vuxen så jag sprang till mamma, vilket jag är glad för att jag gjorde, säger han till Huffington Post.

Den 26 juni lekte 11-åriga Aaron East, som är från Chelmsford i England, med sin sjuåriga lillasyster Amy. Det var när han kittlade henne som han kände en knöl på hennes hals.

– Först kände jag mig skyldig för jag förstod inte vad det var, säger han till Huffington Post och fortsätter:

– Jag visste inte vad jag skulle göra först men sen insåg jag att jag behövde berätta för en vuxen så jag sprang till mamma, vilket jag är glad för att jag gjorde.

”Kände att något inte stod rätt till”

När mamman Carly fick höra om knölen uppsökte hon läkarhjälp direkt. Barnens gammelmorbror hade nyligen gått bort i cancer och deras morfar har behandlats för sjukdomen, vilket var något hon hade i åtanke.

– Jag kände på en gång att något inte stod rätt till, det här var något som vi inte kunde vänta med att kolla upp. Jag hade ont i magen när vi åkte till sjukhuset men jag höll god min för barnens skull, säger hon till The Mirror.

Fick en cancerdiagnos

Tack vare att Aaron var så uppmärksam kunde läkarna undersöka Amy och det visade sig att hon hade drabbats av Rhabdomyosarkom, en cancerform som drabbar cirka sex till tio barn i Sverige varje år. Den kan uppstå var som helst i kroppen där muskler – framför allt skelettmuskler – håller på att bildas.

Hon har fått genomgå en operation för att få bort en del av tillväxten men det var inte den sista operationen. Nu väntar nio omgångar kemoterapi. Om hon inte svarar på det väntar USA där hon ska genomgå protonstrålebehandling, skriver familjen på sin Facebooksida. För att får ekonomiskt stöd för sin behandling har familjen startat en insamling.

”Så stolt över honom”

På familjens Facebooksida meddelar de att Amy är på gott humör, trots den hårda påbörjade behandlingen. Och Carly är mycket tacksam över sin son Aaron som upptäckte tumören.

– Jag så stolt över honom. Han trodde först att han hade gjort något fel men i själva verket räddade han sin systers liv. Jag kan inte tacka honom nog för vad han gjort, jag är så stolt, säger hon till The Mirror.

ARTIKELN HANDLAR OM

Cancer