PRESENTERAS AV

100-åriga Agnes bor på äldreboende – med sin son

GODA NYHETER

100-åriga Agnes Olsen och 80-årige sonen Bent Holst får äntligen bo tillsammans igen – på samma äldreboende.

– Det betyder mycket för mig att Bent bor här med, säger hon.

Det var glädjande nyheter för 100-åriga Agnes Olsen när hon fick veta att hon skulle få flytta in på samma äldreboende som sin 80-årige son Bent Holst i danska Hordens.

Som det var tidigare bodde de i olika hus i staden men nu bor de i varsin lägenhet på äldeboendet Dronning Ingrid Home, det skriver kommunen i ett pressmeddelande.

– Det betyder mycket för mig att Bent bor här med. Och så gör den goda maten att humöret stiger också, säger hon i ett pressmeddelandet.

Foto: Per Algreen/Hordens kommun
Nu har de flyttat in på samma äldreboende.

Levt ifrån varandra

Bent är hennes enda barn och de har levt ifrån varandra i många år då han jobbat som byggchef i både Sverige och på Grönland. Men nu kan de äta frukost tillsammans – varje dag. Därför är de väldigt glada att det blev två lägenheter lediga på boendet.

– Det var det enda sättet som vi kunde träffa varandra på, säger Bent.

Han var så dålig ett tag att Agnes var rädd att han inte skulle kunna gå igen. Men nu tar han sig runt med sin rullator och de kan gå tillsammans och handla utan problem. Deras glädje av att vara med varandra har även smittat av sig på omgivningen.

– Det är skönt att se när människor lever upp och så är det verkligen när det kommer till Agnes och Bent. Det är uppenbart att både hon och hennes son blivit mycket bättre på den korta tid de bott här, säger Karin Andersen, som är deras kontaktperson på hemmet, i pressmeddelandet.

Följ Goda nyheter på Facebook

5 saker som gör dig lycklig 00:46
ARTIKELN HANDLAR OM