PRESENTERAS AV

Så fick Immanuel, 4, tillbaka sin älskade valross Glenn

Foto: Privat
Immanuel är återförenad med sin älskade valross.
GODA NYHETER

Ett väldigt särskilt gosedjur ligger Immanuel, 4, varmt om hjärtat – nämligen valrossen Glenn. Så när han försvann dagen före julafton var paniken total, skriver Norrköpings Tidning.

– Han vaknade mitt i julaftonsnatten och skrek ”var är Glenn?”, berättar pappa Christian för Aftonbladet.

På fredagen före jul var Immanuel Karlström, 4, gosedjursvalrossen Glenn och mamma Jenny på gallerian Mirum i Norrköping. När de skulle hoppa på spårvagnen hem tappade de dock bort en tredjedel av resesällskapet.

Glenn kom aldrig ombord på vagnen. När de upptäckte katastrofen i hemmets lugna vrå var paniken ett faktum.

– Glenn är Immanuels livskamrat och stora kärlek, han har alltid med sig honom, berättar pappa Christian Karlström.

Efterlyste på Facebook

Mamma Jenny sms:ade sin man med det tunga beskedet samtidigt som hon efterlyste Glenn via Facebook. Christian tog ledigt från jobbet och åkte till spårvagnshållplatsen för att leta. Men inga spår av Glenn syntes. Valrossen var försvunnen.

Christian skrev också ett Facebookinlägg, för att nå ut till fler. Lite tips kom in, och vänner hjälpte till att höja hittelönen, som gick från 200 kronor till 750 på kort tid.

– Folk hörde av sig och sa att vi kunde få deras gosedjur, någons dotter hade sett historien och sagt ”Immanuel kan få min valross”, säger Christian.

Skrek mitt i natten

Familjen rördes av reaktionerna. Men det finns bara en Glenn – det har Immanuel gjort klart sedan tidigare.

– Vi har redan en reserv-Glenn hemma, men Immanuel genomskådar den bluffen direkt. Även om han sover och vi lägger dit den andra i sömnen så märker han att det inte är rätt.

Efter några dagar började familjen fundera på alternativa lösningar. Immanuel var stundtals samlad, men förlusten tog hårt på honom.

– Han vaknade mitt i julaftonsnatten och skrek ”var är Glenn?”. Han har typ varit deprimerad, riktigt nere, säger Christian.

Men så kom den makalösa vändningen. En för Christian okänd kvinna ringde och berättade att Glenn fanns i hennes hem – nytvättad och ren. Hon hade sett ungdomar sparka djuret mellan sig vid spårvagnshållplatsen och bestämt sig för att gripa in.

”Gråtit av lycka”

Sedan hade Facebookinlägget dykt upp i hennes flöde. Då slog hon en signal – och familjen Karlström begav sig iväg för att hämta det älskade djuret.

– Jag var lite oroad för att han var tvättad, för Immanuel tycker att Glenn ska lukta som Glenn. Hade vi lagt honom i en tvättmaskin hade han strypt oss, säger Christian.

När Christian kom hem till kvinnan såg han att det var Glenn hon hade hittat. Och hon vägrade ta emot hittelön. Sedan återförenades Glenn och Immanuel i bilen utanför kvinnans port.

– Jag väckte honom och sa ”titta här”. Det första han sa var: ”men jag visste inte att han var här!”. Och sen: ”han luktar inte Glenn... men han luktar gott”.

Nu är allt som det ska hos den östgötska familjen igen:

– Det går inte att beskriva. Hans mamma har gråtit av lycka av att se Glenn och Immanuel ihop igen. Nu får vi aldrig mer tappa bort honom, säger Christian.

ARTIKELN HANDLAR OM

Familj