PRESENTERAS AV

Här får Emil se sin mamma för första gången

1 av 3
GODA NYHETER

Snart fem månader gamla Emil har varken kunnat se sin omgivning eller föräldrar på grund av sin dåliga syn. Men nu har ett par glasögon ändrat hans liv, skriver danska TV Öst.

– Det var den bästa känslan i världen, säger mamman Christine till Aftonbladet.

I september förra året blev danska Christine Amalie-Johanne Friis Rosenhöj mamma till Emil. När han var cirka en månad gammal märkte hon och pappan att han hade problem med synen.

– Han kunde inte se någonting, vi kunde inte få ögonkontakt med honom, säger hon.

De tog honom till en läkare som skickade dem vidare till en ögonspecialist. Där kunde det konstateras att Emil hade en väldigt nedsatt syn.

– De visste inte varför, de hade ingen aning om vad det kunde bero på. De hade inte varit med om något liknande säger hon och fortsätter:

– Det var hemskt att inte kunna få ögonkontakt med sin son, att han inte kunde se en. Han kunde bara se ljus och brukade titta upp mot lamporna.

”Var som att bli mamma igen”

Men nu i måndags hände något som skulle förändra snart fem månader gamla Emils liv. Han fick glasögon. I ett klipp på Christines Facebooksida som har över 500 000 visningar får man se när han ser på riktigt för första gången.

Idag är den fantastisk dag. Emil fick sina glasögon. Det har varit en lång resa och vår lilla bebis har gått igenom mycket för att kunna sitta här och le med hans små glasögon – men nu är de äntligen här. Välkommen bebisglasögon och välkommen en massa ögonkontakt med mamma och pappa” skriver hon in inlägget.

Christine berättar om känslorna den stunden.

– Det var den bästa känslan i världen, det var som att bli mamma igen.

Och Emil är en nästan en helt annan människa.

– Han har ändrats så mycket, han tittar runt på allt i sin omgivning och på oss. Han är mer närvarande nu.

Folk världen över har sett det stora ögonblicket, något hon tycker är överväldigande.

– Det är alla möjliga från olika länder i världen som hört av sig. Det är härligt att se att han kan beröra.