Här uppfylls Georgias dröm – får testa på livet som flygvärdinna

avClaes Olsson, Nicole Gustafsson

Georgia Knoll är 25 år och har länge drömt om att få jobba som flygvärdinna. Och i ett videoklipp på Facebook får världen se hennes högsta dröm bli uppfylld.

– Jag försöker bryta barriärer – och vara mig själv, säger Georgia i videon.

Australiska Georgia Knoll, 25, blev rikskändis 2016 efter att ha klivit rakt in i en livesänd intervju för att hälsa till sina föräldrar. Efter det har man kunnat följa hennes liv med Downs syndrom via Facebooksidan ”Georgia Knoll’s Journey”.

För ett par månader sedan delade Georgia Knoll med sig av ett videoklipp där hon imiterar en flygvärdinna. Och nu har hon fått prova på jobbet på riktigt, något som Daily Mail rapporterat om.

Flygbolaget Jetstar hörde nämligen av sig till Georgia och frågade om hon vilja komma och jobba med dem under en dag. Ett erbjudande som Georgia inte kunde tacka nej till.

”Jag försöker bryta barriärer”

Georgia fick komma till flygbolaget och pröva ut kläder som passade henne. När hon hade sitt fulla kit som flygvärdinna var det dags att bege sig ut på en flygtur. Georgia flög från Queensland och Brisbane tillsammans med sin mamma Debra.

Väl i Brisbane fick Georgia lära sig hur man agerar som flygvärdinna och bekanta sig med besättningen. Att få möjlighet att göra en sådan sak betyder mycket för Georgia – men även för andra med Downs syndrom menar hon.

– Jag försöker bryta barriärer – och vara mig själv, säger Georgia i klippet som Jetstar delat på sin Facebook.

Kabinchefen: ”Så full av liv”

På planet tillbaka till Queensland fick 25-åringen på riktigt agera som flygvärdinna. Hon hälsade alla passagerare välkomna, serverade mat och höll i en säkerhetsdemonstration.

– Min passion som flygvärdinna är att få göra människor glada, säger Georgia.

Något alla på planet var överens om att hon också lyckades med. Till Daily Mail berättar kabinchef Nicky att Georgias medverkan i besättningen förgyllde deras dag.

– Georgia är så full av liv och är bra med våra kunder. Hon var ett fantastiskt tillskott till vårt team och vi kände alla så lyckliga att få henne att spendera dagen med oss.

ARTIKELN HANDLAR OM