Goda nyheter

Eija uppfyllde 3-åriga Linas önskan – med känslosamma gåvan

Av: 

Malin Wigen

GODA NYHETER

Millie efterlyste en speciell nalle till sin treåriga dotter Lina som har Downs syndrom. Då hörde Eija av sig.

– Vår son dog i september och han hade en sådan nalle på vinden, säger Eija.

Minst en gång i månaden går Millie Åhrlin Hultgren med sin treåriga dotter Lina, som har Downs syndrom, på habilitering där de kollar Linas utveckling. I väntrummet finns en nalle, i form av Björne från det kända barnprogrammet, som hon varit fäst vid sedan dag ett.

– Hon har knappt kunnat släppa taget om den när vi varit där, säger Millie.

Därför började Millie leta efter en exakt likadan nalle, något som inte varit lättaste då den inte säljs längre. Därmed bestämde hon sig för att efterlysa efter en Björne-nalle på Facebook.

Är det nån som kan ha en Björne i sina gömmor på vinden eller så? Dom finns inte i butik längre tyvärr...skulle bli överlycklig & vi köper den självklart i så fall”, skriver hon i ett inlägg.

”Vi är mammor som kämpat”

Inlägget delades friskt och flera hörde av sig för att erbjuda sin Björne-nalle. En som såg inlägget var Eija Inspireija Winlund. Hon hade en exakt sådan nalle liggandes på vinden – nallen hade tillhört hennes ena tvillingson.

– Han dog i september, 23 år gammal, säger Eija.

Hon bestämde sig för att ta kontakt med Millie och erbjuda nallen som sonen fick på 90-talet. Att göra det kändes bra då Eija vet hur det är att vara mamma till ett barn med särskilda behov. Hennes son var nämligen biopolär typ 1.

– Att vara bipolär är en svår sjukdom och jag har kämpat för honom hela livet. Vi är båda mammor med barn med särskilda behov och mammor som har kämpat för våra barn.

När Mille fick erbjudandet från Eija och fick höra om bakgrunden kändes det självklart att det just var den nallen som Lina skulle få.

– Jag fick många erbjudanden men det kändes helt klart att ta den här. Jag kände att den här björnen skulle få leva vidare med Lina, minnet av Eijas son kändes så himla fint. Det var meningen att Lina skulle ha den här nallen.

”Som att slita hjärtat ur bröstet”

Och på julafton fick Millies treåring äntligen öppna paketet där den efterlängtade Björne låg. Hennes lycka var total.

– Familjen hade gjort det hela så otroligt fint, den kom bland annat med chokladbitar och de hade borstat upp nallen, säger Millie och fortsätter:

– Det här var det största någon har kunnat gjort, eftersom de själva har jättemycket sorg.

Mille skickade en video till Eija på Linas reaktion och när Eija såg den kände hon att hon gjort rätt som gav bort nallen – vilket till en början kändes hjärtskärande.

– Det var som att slita hjärtat ur bröstet. Men när man fick se resultatet så visste vi att det var så rätt. Vi ska inte binda oss fast vid material ting. Vad ska jag med den nallen till? Han är ju borta. Det är bättre att den glädjer ett annat barn.

För fler liknande historier – följ Goda nyheter på Facebook

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte: Den nya muminmuggen för 2021 finns hos Cervera – beställ här!

Cervera

Publisert:

LÄS VIDARE

Därför rockar vi sockorna på Downs syndrom-dagen

ÄMNEN I ARTIKELN

Goda nyheter

Downs syndrom