Saras bebis skrek på bussen – nu hyllar hon förarens gest

GODA NYHETER

Det var varmt och trångt på bussen och Sara Dahlbergs fyra månader gamla son skrek. Hon trodde att busschauffören skulle kasta ut dem – istället räddade han dagen.

1 av 2 | Foto: Privat
Sara Dahlberg och hennes fyra månader gamla bebis.

I början på juli tog Sara Dahlberg bussen från Malmö för att bege sig till sin kusin och hans familj i Balshög utanför Bjärred. Med sig hade hon sin fyra månaders son. Det var en varm dag och rätt trångt på bussen så efter cirka en kvart fick sonen nog – han började gråta och skrika.

– Jag provade allt möjligt men han lugnade inte ned sig utan bara gallskrek.

Plötsligt stannade bussen och busschauffören ropade på Sara.

– Han sa: ”Du här med barnet som skriker, kan du komma fram här”. Jag tänkte att jag kommer att bli avslängd.

”Hade annars fått åka hem”

Men det visade sig att Sara hade fel. Istället sa busschauffören att han lagt märke till att sonen var upprörd och att det var varmt på bussen. Han frågade Sara om hon ville gå av en liten stund med sin son så kunde han vänta på platsen. Sagt och gjort, Sara gick av.

– Så stod han där och väntade. Han var så himla snäll.

Och hon lyckades lugna sin son och kunde kliva på igen.

– Det hjälpte jättemycket. Om vi inte fått göra så hade vi fått avbryta och åka hem igen, då hade vi inte kunnat träffa familjen. Chauffören räddade vår dag.

Dessutom var övriga busspassagerare förstående.

– De vet väl hur det är. En kvinna erbjöd sig hålla honom och sa att det inte är så lätt när de är små.

”Hoppas andra tar efter”

Sara skrev om busschaufförens gest på Skånetrafikens Facebooksida där han hyllas av tusentals:

Han lovade att vänta på mig några minuter ( trots att bussen redan var lite försenad) så att min lille son skulle lugna sig (...). Er busschaufför gjorde världen lite ljusare den dagen”, skriver hon i inlägget som även Sydsvenskan har uppmärksammat.

– Jag kände att det är så ofta som det negativa lyfts fram kring busschaufförer så jag kände att jag ville lyfta något bra. Det är sådana här grejer som gör världen lite ljusare, säger hon och fortsätter:

– För mig var det här en liten gest som verkligen gjorde skillnad. Han förtjänar en riktig klapp på axeln. Jag hoppas att andra tar efter honom.

”Bra agerat”

Niklas Paulamäki, presstalesperson vid Transdev som kör för skånetrafiken säger att de ännu inte har kommit i kontakt med chauffören men att de vanligtvis ser till att beröm når fram till den berörde chauffören.

– Det var väldigt bra agerat av honom. Bara att han uppmärksammade henne via backspegeln och såg henne. Servicetänket finns hos honom.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bussar

Bjärred

Sofia