Fotboll

Pappan hyllar Max-personalen: ”En stor gest till en liten kille”

Av: 

Malin Wigen

GODA NYHETER

Att ge plåster kan tyckas vara en liten gest men för Ulf Rudebarks son räddade det hans dag. Nu hyllar Ulf restaurangbiträdet Azjargal.

– Det är en stor gest till en liten kille, säger han.

Under sommaren går Ulf Rudebarks 10-årige son Dino på fotbollsläger i Solna. När han nyligen skulle spela fotboll stötte han dock på problem. Han fick skavsår av sina fotbollsskor och tränaren hade inga plåster – smärtan gjorde att han inte kunde spela. I desperation ringde han Ulf för att höra efter om han kunde komma förbi med plåster – något han inte kunde.

– Då sa han ”du måste hämta mig, jag kan inte spela, du måste komma. Jag vill åka hem”.

Ulf försökte få honom att sätta sig för att titta på istället men Dino ville endast spela eller inte vara där. Då kom Ulf på en idé, han kom och tänkte på Max-restaurangen som ligger i närheten av fotbollsplanen.

– Jag tänkte att jag provar att ringa dit, vilket var en ren chansning. De har säkert inga plåster att dela ut, jag vet ju själv hur snabbmatskedjor jobbar, speciellt under lunchtid – det är inte säkert de ens har tid att svara.

Men till sin förvåning svarade en tjej vid namn Azjargal Altantsetseg som sa att Dino självklart kunde komma dit och hämta plåster. När han berättade om lösningen för Dino trodde han först inte sina öron.

– Va, kan jag göra så? Sa han.

”Hade inte förväntat mig det”

Dino begav sig till Max och Azjargal gav inte bara ett plåster – utan tio stycken.

– Sen hade han plåster så att han kunde spela hela dagen.

I ett inlägg på Max Facebooksida hyllar Ulf Azjargals gest. Nästan 5 000 personer har gillat hans inlägg.

– Ett litet plåster är inte en så stor grej egentligen men det är en stor gest till liten kille som ville spela fotboll, säger han och fortsätter:

– Jag hade inte förväntat mig det. Jag förstår att de som jobbar på snabbmatsställen har mycket press och stress att jobba under. Hon hade lika gärna kunnat sagt till oss att gå till Statoil tvärs över gatan för att köpa egna plåster. Hon borde definitivt få uppskattning av sina chefer för visad medmänsklighet.

”Glad av att hjälpa människor”

25-åriga Azjargal Altantsetseg säger att det var väldigt stressigt när Ulf ringde.

– Jag förstod först inte riktigt vad han ville.

Men för henne var det självklart för att ge tid åt Dino.

– Vi har ju plåster på kontoret. Jag är helt säker på att alla skulle göra samma sak, det är helt naturligt.

Hon har tagit del av Ulfs berömmande ord.

– Det är inte så ofta man får sån tacksamhet. Jag blir glad av att hjälpa människor och jag blev jätteglad av att han skrev så.

ANNONS

Jämför el och sänk din elkostnad på några få minuter via Compricer nu!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotboll