Här levererar de pizza till hungriga brandmän

avBabs Drougge

Rånhi Ak, 23, ville göra något för brandmännen som kämpar mot lågorna i Trängslet. Nu levererar hennes restaurang gratis mat till de hungriga hjältarna.

– Vi vill uppmana andra att ta efter. Det är det minsta vi kan göra, säger Rånhi Ak.

Rånhi Ak, 23 driver pizzerian i Orsa tillsammans med sin make Osman. De kände bägge att de ville göra något för brandmännen som kämpar med den rasande branden i Trängslet i Dalarna, men de visste inte hur.

– Vi försökte hitta på något vi kunde göra för våra hjältar, brandkåren, men vi hörde från omgivningen att man inte får åka in till Trängslet. Samma dag som vi satt och pratade om det så ringde brandkåren till oss och ville beställa mat och då blev vi väldigt väldigt glada, säger Rånhi Ak.

1 av 4 | Foto: Privat
Styrkeledaren Rodel Eriksson tog emot pizzabudet.

Planerar att fortsätta

När brandmännen själva hörde av sig såg de sin chans.

– Då sa vi att vi kör ut maten till er, och vi tar inte betalt för det. Vi känner att vi har lite dåligt samvete över att vi sitter hemma och ser på, medan de gör allt som vi inte kan. Eftersom vi har möjligheten så gör vi det här, säger Rånhi Ak.

Under måndagseftermiddagen körde en av Rånhis anställda ut 18 pizzor, rikligt med såser och en platta läsk till de hungriga och tacksamma brandmännen. Nu planerar de att göra samma sak, så ofta brandmännen vill.

– Vi vill uppmana andra att ta efter. Det är det minsta vi kan göra. Det kändes fantastiskt bra och vi sov väldigt gott igår både jag och min man, säger Rånhi Ak.

På stationen var det styrkeledaren Rodel Eriksson som tog emot pizzabudet.

– Det var helt fantastiskt, att de ställer upp och bjuder på det där. Pizzorna hamnade hos de som verkligen behövde dem, säger Rodel Eriksson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Orsa

Bränder

Pizza