Här är gubbarna – som förgyller tillvaron för pendlare

avClara Öhrn

GODA NYHETER

Ett gäng äldre män brast ut i sång på Pågatåget i Skåne och förgyllde dagen för alla resenärer.
Nu hyllas männen på sociala medier efter att tågvärden lagt upp ett filmklipp från uppträdandet.
– Man blir så glad och full av värme, säger tågvärden Daniel Persson.

Foto: Jacques Montel
Sånggruppen Phula gubbar

Pendlarna i kollektivtrafiken i Skåne fick sig en trevlig överraskning när de var ute och åkte i decembermörkret förra torsdagen, som även Expressen uppmärksammat.

När Pågatåget rullade in mot Malmö central upptäckte tågvärden Daniel Persson ett gäng äldre män som stod och väntade. Det visade sig vara sånggruppen ”Phula gubbar”. Mellan stationerna centralen och Triangeln ställde gruppen till med ett spontanuppträdande som fick hela vagnen att le.

Höjde stämningen på tåget

– De körde igång en låt som nästan varenda svensk kan, det är Owe Thörnqvist med Varmkorv boogie, berättar Daniel Persson.

Den gamla dängan livade upp stämningen bland samtliga resenärer.

– Man blir så glad och full av värme, man kunde inte sluta le. Alla som hörde detta var lika glada som jag var, berättar Daniel.

De ”Phula gubbarna” var på väg från ett juluppträdande på ett äldreboende, när de bestämde sig för att liva upp stämningen i lokaltrafiken. Skånetrafiken hakade på idén och sponsrade gruppen med biljetter, något som visade sig vara mycket uppskattat.

– Folk plockade fram sina mobiltelefoner, det var så roligt att se att det var så många som uppmärksammade och filmade oss, berättar gruppmedlemmen Johannes Schad.

Firar 30 år tillsammans

Sånggruppen ”Phula gubbar” bildades 1987 och i år har de sjungit tillsammans i 30 år. Nu har alla medlemmarna gått i pension och de hinner ses minst en gång i veckan för att öva inför sina många framträdanden.

Daniel Persson hoppas på mer underhållning från gruppen i framtiden.

– Jag hade alltid velat ha med mig dem, säger han.

Följ Goda nyheter på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM

Tågtrafik

Malmö