Lena tappade sitt pass – överraskades av flygvärdinnan

avMalin Wigen

Det var en bitter känsla som infann sig när Lena insåg att hon tappat passet. Nu hyllar hon flygvärdinnan för hennes agerande.

– Det var väldigt fint gjort, säger hon.

1 av 2 | Foto: Fredrik Sandberg/TT / TT NYHETSBYRÅN
Flygvärdinnan gjorde det lilla extra, menar Lena.

Förra söndagen landade Lena Davoust på Arlanda vid halv elva på kvällen efter en jobbresa.

Hon var trött och ville bara hem – därmed infann sig en bitter känsla när hon insåg att hon tappat sitt pass. Lena fick inte gå tillbaka för att leta efter det, utan fick istället visa sitt körkort för att ta sig igenom passkontrollen.

Hon fick rådet att spärra passet och ta kontakt med Arlanda dagen. Men innan hon hann göra det fick hon ett oväntat samtal på eftermiddagen dagen efter.

– Det ringde en tjej som hette Alexandra som frågade om jag var Lena. Hon sa att hon jobbade som flygvärdinna på Sas och att hon hittat mitt pass.

Flygvärdinnan förklarade för Lena att hon tyckt att det var bättre att hon tog hand om passet själv för att överlämna det personligen – istället för att lämna in det till hittegodset på Arlanda.

– För då försvinner det bland alla mängder saker som finns där, sa hon.

När flygvärdinnan erbjöd sig att möta upp Lena sa Lena nej. Det räckte om hon lämnade in det på polisstationen.

– Hon hade gjort mer än vad hon behövde göra.

Sagt och gjort. Flygvärdinnan lämnade in passet och Lena kunde hämta ut det hos polisen.

”Det här var på hennes fritid”

För Lena var flygvärdinnans agerande något utöver det vanliga och skrev ett inlägg om händelsen på bolagets Facebooksida. Nu hyllas flygvärdinnan Alexandra av hundratals personer.

Snacka om att göra sitt arbete lite utöver det vanliga. Jag hoppas verkligen att ni på SAS uppskattar denna kvinna och tar väl hand om henne. Hon är en vardagshjälte och sådana medarbetare växer inte på träd”.

Och den berörda flygvärdinnan har tagit del av inlägget svarar Sas.

Foto: Skärmdump.

– Jag tycker att det var en väldigt fin grej hon gjorde. Hon hade lika gärna kunnat lämna passet till hittegodset på Arlanda bland alla tusen grejer. Men hon valde istället att ta med sig det hem, ta reda på personuppgifter, ringa upp mig, försöka stämma träff och möta mig för att jag skulle få tillbaka det, säger Lena och fortsätter:

– Det här var på hennes fritid och tillhörde inte hennes arbetsuppgifter, det var väldigt fint gjort.

För fler liknande historier – följ Goda nyheter på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM

SAS