Amanda öppnar hotell för nyårsrädda hundar

avDennis Jörnmark Callstam

GODA NYHETER

När nyårsfyrverkerierna viner i luften fylls många hundar av skräck. Så Amanda Drufve bestämde sig för att öppna sitt hotell – för alla skotträdda fyrfotingar.

– Hundarna ska också ha det festligt, säger Amanda.

Inför nyårsnatten duggar rapporteringen tätt om hundar och människor som skräms av de höga fyrverkeriljuden. Men en lösning har börjat dyka upp – hotell vid flygplatser kan erbjuda ett tryggt rum för den skotträdde, eftersom det är olagligt att skjuta fyrverkerier där.

En av de som hakat på är Amanda Drufve, hotellchef på City Airport Hotel i Göteborg. De provade på att ha ett hundanpassat nyår för första gången för tre år sedan – och sedan dess rullar succén vidare. TV4 har tidigare rapporterat om hotellet.

– Vi gjorde en Facebookannons efter det... och sen behövdes inget mer, snart var alla rum bokade, säger Amanda.

Hänger i lobbyn

Inför och efter hundnyåret blir det rejäl städning på hotellet för att säkerställa miljön för pälsallergiker som vill sova över i framtiden. Men själva nyårsnatten, den är bara till för hundarna och deras hussar och mattar.

Incheckningen börjar tidigt, och sedan erbjuds supé för de tvåfotade och nyårstallrik för de fyrfotade.

– Hundarna får leverpastej och vom-köttbullar som är bra för deras mage. De ska också ha det lite festligt, säger Amanda.

Amanda Drufve beskriver begivenheterna på hotellet som ”en stillsam fest”. Vissa hundar är så rädda för ljud att deras ägare stannar på rummet hela kvällen. Men många frotterar sig i lobbyn.

– Man tar med sig sin hund och sitter och samtalar där. Det brukar bli jättetrevlig och jättekul, det här är kvällen alla slåss om att jobba, säger Amanda.

Fyller hela hotellet

Amanda har själv haft hund, och beskriver sig som något av en hundmänniska. Därför kan hon relatera till hundägarnas problem.

– Jag har haft en hund som var väldigt skotträdd. Jag minns stressen... om man inte har en rädd hund själv förstår man inte hur mycket det påverkar, även för husse och matte.

Och gästerna som firat nyår hos Amanda och hennes kollegor har varit väldigt nöjda. Många återkommer. Alla som vill bo på hotellet med sina hundar får tyvärr inte plats, så efterfrågad är deras service.

– Vi får jättepositiv respons. De som varit här tackar jättemycket för ett lugnt nyår. Vi hade kunnat fylla många rum på nyårsnatten, dagen är fullbokad nästan ett år i förväg.

För fler liknande historier – följ Goda nyheter på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM

Hundar

Hotell

Göteborg