Fyraårig pojke skulle klippa sig – nu hyllas frisörens fina knep

Frisören hyllas av tusentals personer.
Frisören hyllas av tusentals personer.

Fyraårige Isaiah har autism och att besöka frisören är inte det enklaste då han har känsliga öron. När mamman fick se hur frisören hanterade honom blev hon mycket imponerad, skriver ABC News.

– Det betydde verkligen allt för mig, säger hon.

I februari ifjol diagnostiserades fyraårige Isaiah Terell, från West Virginia i USA, med autism. Han har svårt för stora folksamlingar, höga ljud och är väldigt känslig när det kommer till öronen, enligt mamman Jennifer McCafferty.

Nyligen tog hon med honom till en ny frisörsalong, där Isaiah skulle klippa sig – något han har mycket svårt för. Det var frisören Kaylen Barker, som var ny på salongen, som skulle ta hand om honom.

28-åriga Kaylen märkte snabbt att han inte kände sig bekväm i stolen.

– Han sa att han ville sitta ned på golvet, så då satte vi oss på golvet. Jag lät honom att spreja mig med min vattenflaska. Och så pratade vi om filmen ”Hitta Doris” och han lärde mig allt om den, säger hon till ABC News.

Hon lyckades lugna honom så pass mycket att han till slut kröp upp i hennes knä och lät henne att klippa honom. Hon lyckades till och med få honom i frisörstolen igen där hon avslutade klippningen.

– Jag har klippt många barn under åren och jag har lärt mig att du måste möta dem på deras nivå. Många barn tycker det är läskigt att klippa sig, men för honom kändes det nog extra läskig

”Ville inte lämna salongen”

Isaiahs mamma var imponerad över att se hur Kaylen hanterade sonen och att se förändringen i sonens uppträdande.

– Han gick från att skrika att han inte ville klippa sig till att skrika att han inte ville lämna salongen, säger hon.

Hon la upp en bild på händelsen på sin Facebooksida, och tusentals personer hyllar frisörens agerande.

Jag var redo att ge upp, men det var inte hon (...). Autism kan vara väldigt, väldigt svårt men människor som dig gör det lite enklare för oss”, skriver hon in inlägget.

– Du vill att ditt barn ska få uppleva saker normalt och vill inte skada dem – även om små vardagliga saker kan orsaka fysisk smärta. Att Kaylen kunde ta honom ur det och samarbeta med honom var fantastiskt. Det betydde verkligen allt för mig, säger hon till ABC News.

För fler liknande historier – följ Goda nyheter på Facebook

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN