Danmark

Här är Sörens fina gest från dödsbädden

Av: 

Dennis Jörnmark Callstam

Sören Tannebek.
Sören Tannebek.

GODA NYHETER

Sören Tannebek från Danmark vet att han inte har lång tid kvar. Så han har bestämt sig för att avsluta livet med en god gärning – och skänker sin stora tomt till hemlösa, rapporterar danska TV2.

I 23 år har Sören Tannebek, 69, från Fredrikshamn på norra Jylland i Danmark tillbringat mycket tid i sin stora trädgård. Men nu är han svårt sjuk i cancer, och befinner sig på ett hospice den sista tiden i livet.

Men den 5,5 hektar stora tomten kommer inte gå till spillo. Sören har nämligen valt att skänka alltihop till Hus Forbi, en organisation som hjälper hemlösa.

– Jag tycker att man ska bidra med det man kan. På det sättet kan vi få ett långt bättre samhälle, säger Sören till danska TV2.

Sörens tomt i Fredrikshamn.

”Så vacker tomt”

Hus Forbi säger till TV2 att Sörens donation är helt unik i sitt slag – och att den kan göra stor skillnad. Sören Jensen, som är styrelsemedlem hos organisationen, säger att det kommer bli en bra plats att komma iväg till för många när livet på gatan är tufft.

Och Sören Tannebek intygar att det är en alldeles särskild plats han valt att skänka bort.

– Det är så vackert på min tomt att man tror att det inte är på riktigt, säger han.

Han vet att han inte har mycket tid kvar i livet, men hoppas att han kommer få se projektet komma igång innan han somnar in.

– Det hade varit skönt att få vara med om. Det vill jag väldigt gärna uppleva, säger Sören till TV2.

För fler liknande historier – följ Goda nyheter på Facebook

ANNONS

Ellos STORA sommarrea är igång! Upp till 30% på dyraste varan!

Extern länk från Ellos

Till kampanjen!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Danmark

Hemlösa