Publicerad:
Uppdaterad:

Ulrika hittade sin ring genom efterlysningen

Av: Christina Smedbakken

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4 | Foto: Privat/Montage
Ulrika Knutsdotter kände igen sin ring efterlysningen.

I sanden på stranden på Gran Canaria hittade den brittiska familjen en vigselring och efterlyste ägaren på Facebook.

Aftonbladet berättade om guldfyndet – och Ulrika Knutsdotter från Svedala kände genast igen sin ring.

– Det känns helt fantastiskt, säger Ulrika.

På tisdagskvällen ringde det hemma hos Ulrika Knutsdotter i Svedala, där hon bor med maken Andreas och deras två söner. Det var Andreas kusin som hade något oväntat att berätta.

– Hennes vän hade läst i Aftonbladet om den upphittade ringen på Gran Canaria och tänkte att det kanske var vår, berättar Ulrika.

Kände igen ringen

Artikeln handlade om en vigselring som hittats på en strand i Gran Canaria och om ett Facebookinlägg där ringens ägare efterlystes. Ulrika Knutsdotter kände igen ringen och kontaktade genast Julie Dass som skrivit efterlysningen. När hon kunde tala om vilket datum som graverats i ringen, 090808, stod det klart att den var hennes.

– Julie blev också jätteglad och ska skicka ringen med säkerhetspost. Förhoppningsvis har jag den på handen igen nästa vecka, säger Ulrika.

Letade länge

Hon berättar att det var under en solsemester i januari i år som hon förlorade ringen. Familjen var på stranden och hon skulle smörja in en av sönerna med solkräm.

– Jag lade ringen bredvid mig på handduken och plötsligt var den borta. På något sätt måste den ha glidit ned i sanden, säger hon.

Familjen letade länge och senare på kvällen återvände Andreas till stranden för att fortsätta sökandet. Men ringen var bokstavligen som uppslukad.

– Vi förstod att det var hopplöst och försökte släppa det. Jag tänkte att någon kanske hittar ringen om hundra år, men trodde verkligen inte att det skulle gå så fort, säger Ulrika.

Mycket tacksam

Ulrika är mycket tacksam över familjens Dass och andras engagemang för att ringen skulle komma tillbaka, och är speciellt tacksam över Julies två barn som hittade den. De kommer att få en hittelön av henne – för att uppmuntra dem att fortsätta hjälpa andra.

– Ofta möts man av så mycket negativitet i världen. Vi behöver den här typen av solskenshistorier där människor visar godhet utan att vinna något på det själv, säger hon.

För fler liknande historier – följ Goda nyheter på Facebook

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: