PRESENTERAS AV

Maddie skänker sitt hår till cancersjuka barn

1 av 2
GODA NYHETER

Nioåriga Maddie från Arboga hade ett långt fint hår. Men efter att hennes kompis skänkt sitt hår till cancerdrabbade barn, valde hon att göra detsamma.

– Känns typiskt henne, säger mamma Camilla Sjödahl.

Maddie är bara nio år gammal men beskrivs som engagerad i det som sker i hennes omgivning, både när det gäller djur och människor.

– När hennes kompisar skulle på cirkus tyckte hon inte alls att det verkade vara en bra idé med tanke på hur djuren behandlas.

För någon vecka sedan hittade Maddie en frisyr hon ville ha, det skulle innebära att hon var tvungen att klippa av sig allt hår. Men för henne var det inga problem.

– Hon har en kompis som klippte av sig håret och skänkte till cancersjuka barn förra året, så då bestämde hon sig för att göra likadant. Känns typiskt henne, hon är lite så. Vill hjälpa till.

När Maddie och hennes mamma kom till frisörsalongen berättade de om Maddies plan, det visade sig att frisören kunde ta hand om håret och skicka det till en perukmakare i Stockholm på en gång.

– Frisören gjorde en fläta av Maddies hår och klippte av det. Vi hade kollat upp det praktiska innan, så hade inte frisören kunnat skicka håret hade vi gjort det själva.

Vad sa Maddie om resultatet?

– Hon var jättenöjd och sa att en kort frisyr passade henne lika bra. Nu ska hon spara ut håret och när det är tillräckligt långt tänker hon klippa av det och skänka det igen, berättar Camilla.

För fler liknande historier – följ Goda nyheter på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM