PRESENTERAS AV

Här är Ronjas, 30, fina gest till närpoliserna

1 av 2 | Foto: Facebook / Ronja Hagfalk
Poliserna fick en semmelpresent fettisdagen till ära.
GODA NYHETER

Ronja från Borlänge uppskattar närpoliserna i bostadsområdet. Så på fettisdagen ville hon passa på att ge en liten extra överraskning.

– De skapar trygghet och en behagligare atmosfär här, säger hon.

Rona Hagfalk, 30, bor nära området Tjärna Ängar i Borlänge. Där har tidigare rapporterats om problem med bilbränder och stök om nätterna. Men i området finns också närpolis – och Ronja tycker att de gör ett bra jobb för att skapa trygghet för de boende.

– Jag upplever att det inte är stökigt när de är där, säger hon.

Hon berättar om hur hon upplever att polisen i området arbetar.

– De är alltid trevliga, sociala och roliga. De pratar med folk, och förebygger brott genom att göra sig vän med folk på området, istället för att komma dit när något hänt och göra sig ovän.

Fick tack från polisen

På fettisdagen skulle Ronja handla på Hemköp, där närpoliserna har sin utgångspunkt. Hon såg polisbilen på plats, även om inga poliser satt i den vid tillfället. Så hon bestämde sig för att lämna en liten hälsning.

På matbutiken köpte hon två semlor och hängde på polisbilens dörrhandtag. Sedan skickade Ronja ett Facebookmeddelande till poliserna: ”skynda er till bilen”.

– Sedan svarade de och skrev ”tack så mycket”, säger hon.

Hon tycker att polisen ofta får orättvist hård kritik när det rapporteras om brottslighet.

– De gör ett bra jobb, även om det snackas om att polisen inte gör tillräckligt. Så det är på tiden att det skrivs positivt och inte negativt.

”Inte för att ragga”

Efteråt valde Ronja att dela med sig av sin gest på sin Facebooksida. Dessutom delade en kompis till henne, som är polis, med sig av bilden i en sluten grupp för poliser. Där har den fått mycket gillamarkeringar, har Ronja fått höra.

På hennes egen sida har hon också mötts av glada tillrop – och en lite retsam kommentar.

– Min kompis skojade och frågade om det var mutor, eller om det var någon snygging. Men det är två kvinnliga poliser, så visst, men jag är inte intresserad av att ragga, säger Ronja med ett skratt.

Det viktiga med gesten tycker hon var att visa uppskattning för det arbete närpolisen gör varje dag i Tjärna Ängar.

– De skapar trygghet och en behagligare atmosfär här i området. De patrullerar, och det känns tryggt att de är där.

För fler liknande historier – följ Goda nyheter på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM