Livsmedel

Har fixat pappkassar till frukten – och slopat plastpåsarna

Av: 

Malin Wigen

GODA NYHETER

Istället för att kunderna ska lägga frukt och grönsaker i plastpåsar har Tom Stein infört papperspåsar i butiken, skriver Sveriges Radio Jönköping.

– Vi har fått så mycket bra respons från kunderna om hur bra detta är, säger Tom till Aftonbladet.

På Coop, liksom flera andra butiker, uppmanar man kunderna till att använda mindre plast då det är skadligt för miljön. Med detta som utgångspunkt fick Tom Stein, som arbetar på Coop Kristinedal i Jönköping en idé - att de skulle ta bort plastpåsarna som vanligtvis används till frukt och grönsaker och istället använda papperspåsar.

– Dessutom tyckte vi att plastpåsarna som vi hade var så pass dåliga i kvalitén, de gick sönder hela tiden. Så då hittade jag papperspåsar istället, och min chef tyckte att det var en bra idé.

”Är en vanesak”

Sedan tre veckor tillbaka får kunderna stoppa frukt och grönt i bruna papperskassar. Till en början var det flera som frågade om var plastpåsarna var men nu har de flesta vant sig och hyllar initiativet.

– Vi har fått så mycket bra respons från kunderna om hur bra detta är. Jag är lite överväldigad, jag har bara bytt påsar, säger han och fortsätter:

– Det är en vanesak. Vi har ju papperspåsar på andra avdelningar i butiken, till exempel så använder vi det till bröd. Det har aldrig varit någon som reagerat på det.

Vissa äldre är dessutom nostalgiska

– En del har kommenterat att det var sådana man hade när man var barn, när man gick till lanthandeln. Då var det alltid en papperspåse som man plockade i.

Hoppas andra tar efter

Man kan använda papperspåsarna flera gånger om, vilket gör dem till ett mer miljövänligt alternativ.

– De är rätt tåliga de här påsarna.

Nu hoppas han att fler ska ta efter.

– Förhoppningsvis kommer folk att ta till sig av det här i andra butiker också.

ANNONS

REA hos Åhléns - upp till 70% rabatt på massor av bästsäljande produkter!

Extern länk från Åhléns

Gå till rean

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Livsmedel