Hittade katt i korsning – adopterade den

1 av 2 | Foto: Brian Wallace
Brian med sin nya katt-kompanjon.
GODA NYHETER

Polisen larmades till en vägkorsning där en ensam kattunge gick omkring. Och när de fått fatt i den fyrfotade krabaten var det en kollega som inte kunde släppa taget, skriver The Dodo.

Precis efter att kvällsskiftspersonalen hade gått på hos Lakeland Police Department i amerikanska Florida kom ett larm in. En liten kattunge hade setts vandra omkring ensam vid en trafikintensiv vägkorsning. Hon hämtades in av polisen Mike Cardin, som lät henne vänta i en kartong på stationen.

Planen var att djurskyddsansvariga skulle hämta katten. Men när kollegan Brian Wallace började sitt pass och hörde om djuret klarade han inte av att låta henne vara ensam

– Där var hon, alldeles ensam och rädd. Jag kunde inte lämna henne i en pappkartong i tio timmar, säger Brian till The Dodo.

1 av 2 | Foto: Brian Wallace
Katten fick åka med på patrulleringsrunda.

Fick åka på patrull

Han tog med sig katten och lät henne sitta hos honom medan han jobbade. Och när det var dags att åka ut och patrullera med bilen fick kattungen följa med.

– Jag satte henne i kartongen och ställde den i passagerarsätet på bilen. Där var hon kvar resten av kvällen.

När natten var slut bestämde sig Brian för att han inte kunde lämna katten ensam. Han bestämde sig för att ta hand om den fyrfotade krabaten – som nu fått namnet Kelsey och bor tillsammans med Brian.

Enligt The Dodo har de redan blivit väldigt goda vänner.

– Det där lilla ansiktet... jag kunde inte släppa henne, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Katter

Florida

USA