Vinterlandskapet på Frösön har tagit världen med storm

Under en vinterdag ville Kristina Magnusson fånga den vackra vyn hon hade framför sig på vägen hem. Hon delade med sig av klippet på Instagram – och nu är svenskens klipp en internationell viral succé som setts över hela världen.

– Det känns lite omvälvande att min lilla film från Frösön har delas i hela världen, säger Kristina Magnusson.

Kristina Magnusson åkte på samma väg som hon alltid brukar göra hemma på Frösön i Östersund. På vintermorgnarna är ljuset i allén på Önevägen extra vackert, vilket Kristina passade på att fånga.

– Jag plockade upp mobilen, och ljuset låg fantastiskt. Det var magiskt, berättar Kristina.

Enligt Kristina kan vissa saker inte beskrivas med ord. Ljuset och snön som lös upp Önevägen den där decembermorgonen.

– Det jag fångade på film kändes nästan lite på filmen Narnia. Vartenda träd såg ut som att de kom från en Disneyfilm. Det var magiskt, berättar Kristina.

”När vackert saknar ord”

Hennes beskrivning under videon är ”när vackert saknar ord” och enligt Kristina kan ingen video visa exakt hur vackert det var att.

– Jag kallar det: när vackert saknar ord. Ibland går inte det att beskriva en plats, utan bilderna talar för sig själv, säger Christina.

Hon delade videoklippet på sin Instagram i december och många uppskattade den. Men under helgen fick Kristina en mindre chock när hon såg hur många meddelanden och notiser som ramlat in.

Ni trillar följare världen över in på hennes Instagram.
Ni trillar följare världen över in på hennes Instagram.

Setts över 20 000 gånger

Det visade sig att hennes vinterklipp från Frösön inte bara spridits i Sverige utan även till resten av världen. Nu har hennes klipp setts över 20 00 gånger.

– Bland annat hade svenska institutet i Ryssland delat videon på sin Instagram och där bara välde det in visningar och kommentarer. Det var jätteroligt!

Nu har Kristina fått följare från Armenien, Ryssland, Australien och resten av världen.

– Det är jätteroligt. Men det känns lite omvälvande att min lilla film från Frösön har delas i hela världen. Vem kunde tro det? skrattar hon.

Publisert:

LÄS VIDARE