Oscar, 5, fick sitt drömkalas – med besök från polisen

avMiriam Bratt

GODA NYHETER

När Oscar Sellberg fyllde fem år bjöd hans familj in till poliskalas. Vad de inte hade anat var att riktiga poliser skulle dyka upp och hälsa på barnen.

– Det har nog satt sig i minnet, säger mamman Jenny.

1 av 2 | Foto: Polisens Facebook
Oscar fick åka en tur i polisbilen.

Nyblivna femåringen Oscar Sellberg älskar poliser. Därför var ingen förvånad över att födelsedagskalaset skulle ha polistema. Det familjen dock inte hade räknat med var att polisen faktiskt skulle dyka upp.

– De blev ju helt överlyckliga alla barnen. De tyckte att det var fantastiskt roligt såklart, säger Oscars mamma Jenny Sellberg.

Det var i lördags som familjen från skånska Bjärred bjöd in till fest med polismotiv på både inbjudningskort och tallrikar. Det var även gott om polisutklädda gäster på tillställningen.

– Polisbilen blev invaderad av minipoliser och födelsedagspojken själv fick en liten åktur, skriver poliserna Tobbe och Magnus på Facebook.

Vad skulle du vilja säga till de poliser som kom?

– Ett jätte, jättestort tack. Och det var en fantastisk upplevelse för barnen och Oscar tyckte att det var jätteroligt. Verkligen ett stort tack för engagemanget, säger mamma Jenny och berättar att Oscar nämnt händelsen för vänner och bekanta efteråt.

– Det har nog satt sig i minnet.

Barnens tips: Bit tjuvarna i hälen

Poliserna berättar även om barnens tips och råd. Till exempel fick de veta att man kan bita tjuvar i foten om de springer snabbt, det blir nämligen lättare att hinna ikapp tjuven då, berättade en festdeltagare.

– Vi tackar för det ovärderliga tipset, vi lovar att testa det om vi får tillfälle, skriver poliserna.

Följ Goda nyheter på Facebook för fler liknande artiklar

ARTIKELN HANDLAR OM

Lund

Bjärred

Skåne