Polishunden Gibbs hyllas – satte fast rymlingarna

Foto: Gibbs fick upp ett spår och jagade de båda smitarna fyra kilometer.
GODA NYHETER

De två smitarna hade inte en chans mot Gibbs. Nu hyllas polishunden för sin insats efter trafikolyckan i Morgongåva utanför Uppsala.

Vid 17-tiden på söndagkvällen kom ett larm om en trafikolycka. Två män hade setts springa från platsen i Morgongåva några mil väster om Uppsala.

Gibbs och hans hundförare kallades till olycksplatsen, och vid den övergivna bilen fick han upp ett spår efter de två männen. Jakten fortsatte i rask takt över ett järnvägsspår. Gibbs fick upp en sådan fart att hundföraren hade svårt att hänga med i tempot och snubblade i den snåriga terrängen.

"Det blev många vurpor för den tvåbenta konstapeln", skriver Polisen i Uppsala län.

Hittade en sko

Spåret ledde dem fyra kilometer bort – där hittade Gibbs en sko som en av gärningsmännen hade tappat. Och strax därefter syntes ryggen på de båda rymlingarna. De försökte fly men var chanslösa när Gibbs sprang i kapp dem, och Polisen kunde gripa dem båda. Föraren är nu misstänkt för olovlig körning, smitning från trafikolycka och vårdslöshet i trafik.

Och nu får Gibbs applåder på Facebook – på bara 3 timmar har Polisens inlägg fått 3600 likes och massvis av kommentarer:
”Dumma busar som trodde att de kunde kuta ifrån en hund. Bra gjort både fyr- och tvåbenta konstaplar!”, skriver en av dem.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hundar

Uppsala

Brott