Hunden Picasso charmade alla – nu har han fått ett jobb

1 av 2 | Foto: Luvabledogrescue Instagram
Picasso föddes med sned näsa och käke.

avMiriam Bratt

GODA NYHETER

Hittehunden Picasso föddes med sned näsa och käke. Därför blev han och hans bror Pablo övergivna. Men då ryckte ett räddningscenter in och räddade dem.

Nu har Pablo gått bort och Picasso tvingas leva vidare utan broderns stöd. Som tur är har Picasso hittat sitt kall – han hjälper människor med funktionsnedsättning, skriver brittiska Daily Mail.

Två hundar av rasen corgi pitbull-terrier blev lämnade vid ett räddningscenter för hundar i Kalifornien. Anledningen var att en av dem hade fötts med en sned näsa och käke. Därför ville inte ägarna ha dem.

– Jag blev bara kär i honom så fort jag såg honom, säger räddningscentrets grundare Liesl Wilhardt enligt Daily Mail.

Brodern fick avlivas

Hunden med det sneda ansiktet döptes till Picasso och hans bror fick namnet Pablo. Men bara några månader efter att de båda hundarna räddats gick Pablo bort och Picasso, som bara var ett drygt år gammal, blev ensam kvar.

– När Pablo dog det var helt hjärtskärande. De var så nära. De hade alltid varit tillsammans, säger Liesl enligt Daily Mail.

Nu lever Picasso med Liesl och nio andra räddade hundar. Tillsammans tränas de för att kunna hjälpa folk med funktionsnedsättning.

– Han tränar som en certifierad terapihund och tjänar även som ambassadör för Luvable Dog Rescue, säger Liesl enligt Daily Mail.

ARTIKELN HANDLAR OM

Husdjur

Hundar

USA