Föll i rulltrappan – nu söker Susanne sin vardagshjälte

1 av 2 | Foto: Susanne träffades av en resväska och flög ned för rulltrappan.
GODA NYHETER

Susanne Hedlund var på väg ned i tunnelbanan när hon träffades av en resväska och flög ned för rulltrappan. Nu söker hon hjälten som gav henne en hjälpande hand.

– Han visade medmänsklighet och värme, det betyder mer än han tror, säger hon.

Onsdagen den 27 juli vid 22-tiden var Susanne Hedlund på väg ned i rulltrappan vid Östermalmstorg tunnelbana när hon plötsligt hörde att det small till. Strax därefter var det något som slog undan hennes ben så att hon tappade fotfästet och ramlade för trappan – hon hade träffats av en tung resväska som en tjej tappat kontrollen över.

– Jag åkte ned cirka 20 trappsteg. Det enda jag tänka på var att akta mitt huvud, jag var rädd att håret skulle fastna mellan rulltrappsstegen.

Susanne som föll handlöst lyckades till slut bromsa fallet. Nedanför rulltrappan hade hennes shoppingvagn landat och hennes saker låg utsprida överallt.

– Då kom en kille från ingenstans fram till mig. Jag tror att han kom springande från andra rulltrappan.

”Han gjorde mycket för mig”

Killen hjälpte henne att plocka ihop hennes saker, ställde frågor om hennes mående och var kvar med henne tills han var försäkrad om att hon var okej. Enligt Susanne betydde hans agerande mycket för henne, därför har hon lagt ut en efterlysning på sin Facebooksida i hopp om att komma i kontakt med killen för att få tacka honom ordentligt.

Efterlysning! Sprid gärna! Söker dig kille som stannade och hjälpte mig vid denna händelse (...)!Nu söker jag med ljus och lykta du snälla människa som hjälpte mig mer än du anar nedanför rulltrappan! Jag vill tacka dig. Jag vet att jag söker "en nål i en höstack" men jag måste försöka!

– Man kan tycka att han inte gjorde så mycket med för mig gjorde han det, säger hon och fortsätter.

– Han visade medmänsklighet och värme, det betyder mer än han tror. Det var många som gick förbi också.

”Hade änglavakt”

Susanne minns dessvärre inte hur han ser ut, det kan ha att göra med att hon fick en hjärnskakning och var i chock efter fallet. Enligt läkarna hade hon dock väldigt tur som inte skadade sig mer allvarligt.

– Läkarna använde ordet mirakel när jag undersöktes, de fattade ingenting. Enligt dem hade jag änglavakt. 

Förutom hjärnskakningen har hon ont i kroppen och så är hon blåslagen. Ända fram till nu har hon fått besöka läkare för att hålla koll på sina skador.

 I och med olyckan har hon en uppmaning till alla som har stora resväskor.

– Ha koll på dem, har man tyngre resväskor så ska man ha dem bakom i sig hellre än framför. Eller så tar man hissen.

ARTIKELN HANDLAR OM