3-åriga Joline fick tillbaka gosekatten – efter flera månader

1 av 4 | Foto: Privat
Här har Joline återförenats med sin älskade katt.
GODA NYHETER

Jolies favorit-gosedjur försvann i snön i januari och mamman Malin Karlsson hade gett upp hoppet, skriver Norrbottens-Kuriren.

När Joline Karlsson, 3, var ett år fick hon ett gosedjur i form av en katt av sina morföräldrar. Trots att hon samlat på sig sex likadana katter har den, som kallas ”Kissen”, varit favoriten. Därför blev hon väldigt ledsen när den försvann i januari när hon och familjen var ute och åkte pulka.

– Hon hade med sig den ut såklart, säger mamma Malin Karlsson, från Boden.

De letade efter Kissen längs vägen de gått men förgäves – det älskade gosedjuret var borta. Malin la ut en efterlysning på Facebook och ett tag tändes hoppet när en man hörde av sig.

– Han sa att han några dagar tidigare sett en katt som satt i en snöhög. Jag åkte dit för att leta efter den men hittade den inte.

I tron om att gosedjuret blivit undanplogad under snöhögen åkte hon tillbaka med en spade – då kom mannen förbi och sa att hon grävde i fel hög.

– Han ordnade fram en traktor för att gräva men den fanns inte där.

Foto: Privat.
Här letar man efter gosedjuret med en traktor.

”Det var litte jobbigt”

Månaderna gick och Malin återvände till snöhögen med förhoppning om att gosedjuret skulle komma fram med våren – men den fanns inte där.

– Det var bara att acceptera att den var borta. Vi försökte att inte prata om katten. Joline saknade den sa hon. Jag försökte få henne att ta de andra katterna men hon tog inte till sig dem på samma sätt. Det var inte så att hon inte kunde somna men hon ville ha sin kisse som hon tappat.

Malin minns när Jolines födelsedag närmade sig.

– Då önskade hon sin kisse som hon tappat i snön. Men vi kunde inte ge tillbaka den, det var lite jobbigt.

En kvinna hörde av sig som hade en likadan katt, som hon skickade till Joline – som blev glad. Men hon såg direkt att det inte var samma katt som hon haft innan.

”Var emotionellt för oss med”

Men för cirka en vecka sedan såg Malin ett inlägg på Facebook. Det var någon som hade hittat ett gosedjur, som kunde vara Jolines. Och när Joline fick se en bild på den rådde ingen tvivel – det var ”Kissen”.

– Joline blev jätteglad, hon sa direkt att det var katten som hon tappat i snön.

Foto: Skärmdump

Det var en kvinna som hittat den på en sidogata under en promenad med sin hund. Lyckan var total när Joline fick återförenas med sin favoritkatt.

– Hon sov med den första natten och skulle ha med sig den till affären dagen efter, men då fick hon ha den i vagnen, säger Malin och fortsätter:

– Det var kul för oss föräldrar också. Det var emotionellt för oss med, det var jättekul att den kom tillbaka.

ARTIKELN HANDLAR OM

Katter