Pizzarecept

Började som pizzabud – nu är han miljonär

Av: 

Jonna Claesson

23-åringen gick från pizzabud till miljonär

23-åringen gick från pizzabud till miljonär

Foto: Privat

GODA NYHETER

Ayhan Yagci, 23, från Sundsvall började sin karriär med att köra ut pizza åt sin pappa. Idag har han miljontals kronor på kontot.

Ayhan Yagci vill inspirera och motivera andra unga människor till att det går att göra karriär utan toppbetyg från skolan.

– Jag är ett bevis på att det går att börja från noll, säger han till Aftonbladet.

När Ayhan tog studenten hade han ingen aning om vad han ville bli och började därför arbeta som pizzabud åt sin pappa, skriver Sundsvalls tidning.

– Jag minns att många skrattade åt mig, att pizzabud var ett dåligt jobb. Men jag fortsatte söka andra jobb under tiden. Bland annat i olika butiker och på McDonalds.

Men utan CV kom han inte långt. Han fick nej från vartenda ställe.

– Det var tungt. Jag tappade hoppet ett tag men slutade inte att kämpa för det.

Så kom dagen då han sökte ett jobb inom sälj. Trots att han inte hade någon som helst erfarenhet inom branschen fick han jobbet.

– På något vis visste jag att jag hade det i mig.

Redan första dagen på den nya arbetsplatsen frågade Ayhan vem som var den bästa säljaren på plats och tog sedan lärdom av dennes strategier.

– Jag gick dit en halvtimme innan bara för att lära mig hur han jobbade.

”Pengar är inte det viktiga”

Skam den som ger sig. Idag är Ayhan bolagets allra bästa säljare.

– Jag är Sveriges bästa säljare, det vet jag. Men det ligger hårt arbete bakom och det är det jag vill lära ut. Man måste våga testa olika saker och jobba hårt för att komma långt, säger han och fortsätter:

– Pengar är bra, men ger i sig ingen lycka. För mig är det resultatet i jobbet som är det viktiga. Jag är en tävlingsinriktad människa och sätter upp mål för varje dag, varje vecka, varje månad.

Vilka är dina tips till att göra karriär?

– Hitta en grej du tycker är rolig, fokusera på det och bli riktigt bra. Ta reda på vilka som är bäst inom området och ta lärdom i från dem. Ta för dig och visa vem du är. Stick ut hakan. Självförtroende är viktigt, säger han och tillägger:

– Jantelagen är stor här i Sverige och det vill jag ändra på. När det går bra för andra gäller det att vi lär ifrån dem och blir glada för varandras framgångar. Man ska hitta det man är bra på och dela med sig av det till hela världen, vara generös och vilja lära ut är något som är otroligt viktigt.

ANNONS EXTERN LÄNK

Glöm inte solskydd! Handla SPF, munskydd och allt för sommaren hos MEDS.

MEDS

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Pizzarecept

McDonalds

Sundsvall