Clara, 15, hyllas för gesten mot dövblinde mannen

Den dövblinde mannen hade ingen möjlighet att kommunicera med flygpersonalen. Då grep femtonåriga Clara Daly från Kalifornien in.

Flickan hyllas nu för sitt agerande.

– Det verkar vara så ensamt att vara dövblind, säger Clara Daly till New York Times.

Att Tim Cook, 64 och Clara Daly, 15, skulle hamna på samma flygplan var ingen självklarhet. Femtonåringen var på väg hem till Kalifornien tillsammans med sin mamma, men flyget blev inställt.

De fick därför mellanlanda i Portland i Oregon, vilket var den dövblinde 64-åringens slutstation. Medpassagerare såg hur han kämpade med att göra sig förstådd inför flygpersonalen.

Gjorde en insats

Flygvärdinnorna ville verkligen hjälpa honom, men de hade inget sätt att kommunicera. Jag såg hur de lät bli att rygga tillbaka när han stäckte ut sina händer mot deras ansikten och armar”, skriver Lynette Scribner, som satt bredvid Tim Cook, på Facebook.

Inlägget har fått över en miljon reaktioner och delats över 600 000 gånger.

När Clara Daly hörde högtalarna spraka till visste hon direkt att hon kunde göra en insats. Flygpersonalen frågade om någon kunde teckenspråk och Clara, som har tagit teckenspråkslektioner i över ett år, tog sig genom mittgången fram till mannen.

Clara Daly småpratade med mannen, som var glad att ha någon att prata med.
Clara Daly småpratade med mannen, som var glad att ha någon att prata med.

Medpassagerarna märkte genast hur Tim Cooks frustration började släppa, när Clara satte sig på knä och började göra tecken inuti hans kupade händer. Snart kunde de se hur den yngre och den äldre skrattade tillsammans.

Under resans gång småpratade den femtonåriga flickan med den äldre mannen vid flera tillfällen. Hon berättade om skolan, och om sin farmor i Boston. I gengäld berättade 64-åringen om sin uppväxt och om sin syster, som också bor i Boston.

– Det verkar vara så ensamt att vara dövblind – att inte kunna se eller höra, säger Clara Daly till New York Times.

Hyllas av tusentals

Flickans osjälviska agerande hyllas på sociala medier, sedan flera resenärer delat med sig av händelsen.

– Jag var helt tagen av Claras vänlighet. Jag tror att folk hungrar efter något vackert, säger Lynette Scribner till New York Times.

Att det behövs fler goda nyheter håller Clara med om.

– Alla är upprörda över vad som händer i vårt samhälle. Det är bara hemska saker efter varandra. Att se något som gör en glad är sällsynt, säger hon till tidningen.

Publisert:

LÄS VIDARE