Lucas, 4, överlycklig – fick hjälpa till med sophämtning

Av: Claes Olsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Ibland gör de allra enklaste gärningarna mest. När sopbilen dök upp utanför familjen Erikssons hus blev sophämtaren Daniel Regnér dagens hjälte. Han lät fyraårige Lucas vara med och hjälpa till.

– Det gjorde verkligen hans dag, han var överlycklig, säger mamma Frida von Brömsen Eriksson.

Lucas, 4, från Vänersborg älskar stora bilar. Helst ska det blinka – och sopbilen, som både låter och blinkar, är särskilt spännande. Därför blev onsdagsmorgonen en succé när sophämtarna Daniel Regnér och Dahn Abelson lät Lucas hjälpa till.

– Han fick vara med och hämta soptunnorna och sedan trycka på knappen så att de tömdes i sopbilen. Det gjorde verkligen hans dag, han var överlycklig, säger Lucas mamma Frida von Brömsen Eriksson.

Lyckan varade länge och när sopbilen åkte vidare stod Lucas kvar och vinkade tills den inte gick att se längre. För Frida är Daniel en riktig vardagshjälte.

– Han tog ett par minuter extra på sin runda för att glädja min son. Det var fantastiskt att se glädjen sprida sig mellan människor för något som kanske är en liten sak för någon annan. Jag uppskattar det, säger hon.

1 av 2 | Foto: Frida von Brömsen Eriksson
Lucas, 4, blev överlycklig när han fick hjälpa Daniel.

”Grabben var lyrisk”

Daniel menar att det inte alls är ovanligt att barnen intresserar sig för sopbilen. Och vill de, så får de ofta vara med.

– Det blev en bra situation, grabben var ju lyrisk. Han kom ihåg mig sedan tidigare. Det var trevligt, säger Daniel Regnér.

Enligt honom är det ingen större uppoffring att låta barnen hjälpa till. Han är också noga med att påpeka att kollegan i hytten, Dahn Abelson, var delaktig.

– Det är jätteroligt att det uppskattas av samhället, säger Daniel.

Publicerad:

LÄS VIDARE