Jonah, 11, virkar och samlar in pengar till sitt gamla barnhem

Jonah Larson började virka redan som femåring. I dag är han 11 år och ett riktigt proffs.

På Instagram har han tusentals följare och elvaåringen har använt sitt handarbete för att samla in pengar barnhemmet han adopterades från i Etiopien.

Han virkar som en kung trots sin unga ålder. Elvaåriga Jona Larson från Wisconsin i USA är verkligen flink med virknålen som han ständigt har i handen.

Första gången han virkade var han bara fem år gammal. Men trots sin unga ålder fick han snabbt mersmak på det klassiska hantverket. I dag är Jonah elva år och virkar allt från dukar och filtar till mössor och klädesplagg.

Förutom att virkning är roligt, så är det bra övning inför framtiden menar Jonah som planerar att bli läkare och nu tränar upp sin fingerfärdighet. Och mycket av det han producerar lägger han upp på sin Instagram.

– Jag har mycket fans och de kommer från hela värden. Jag blir lika förvånad över hur många det är varje gång jag går in, säger Jonah i ett Instagram-klipp.

Virkade ihop 120 000 kronor till barnhemmet

På Instahram kan även de som följer honom köpa hans olika kreationer. Jonah har även startat en insamling med hjälp av sitt virkande. Och pengarna har han skickat till Etiopien.

Jonah föddes nämligen där och bodde första delen av sitt på ett barnhem landet innan han adopterades och flyttade till USA. Jonah startade insamlingen så att de på hans gamla barnhem skulle få det bra. Och elvaåringen lyckades samla 13 000 dollar, över 120 000 kronor.

– Jag var glad, för jag tänkte vad alla människor som uppfostrade mig tidigt – och vilka fördelar de kommer få av pengarna, säger Jonah i ett klipp till 60 seconds docs.

Många skulle nog beskriva Jonah som väldigt snäll, och så beskriver han också alla virkningsentusiaster världen över. Till tidningen Now This säger Jonah att ”virkarna” alltid är snälla för de säger alltid att det han virkar är väldigt fint.

Publisert: