Roland, 71, botar kärlkramp med Pokemon Go

Av: Jonna Claesson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3

GODA NYHETER

Roland Lundqvist, 71, i Umeå, har både kärlkramp och hjärtproblem men det stoppar honom inte från att hålla sinnet ungt. För ett hälsosammare liv har han börjat spela Pokémon Go.

– Det var någon på Facebook som sa att jag var en legendar, men det är inte riktigt så det är, säger Roland.

När Roland Lundqvist flyttade till eget boende 2011 fick han order av läkarna att gå 5 km om dagen för att lindra kärlkrampen. Han tog med sig rollatorn och började bege sig ut på promenader med grannen, vilket Västerbottens-kuriren berättat om.

– En dag skvallrade grannen om det där spelet Pokémon. Jag läste lite om det på internet och tog hem det till telefonen.

Roland berättar att Umedalen är en perfekt miljö för en Pokémon-spelare.

– Det är en naturpark här i närheten så det finns en hel del figurer att plocka hem. Det är bara att jaga på, säger han.

Huvudsaken är trots allt att få må lite bättre och han erkänner att själva spelet kanske inte har så stort fokus för honom egentligen.

– Nej men du vet, när jag går ut har jag ju telefonen med mig och jag hittar alltid någon figur. Huvudsaken är att jag får bra motion, det här är bättre än att sitta hemma och glo på tv.

Har du något tips till personer som vill börja spela på äldre dagar?

– Ja, det skulle vara att alltid ha med telefonen. Sedan är det bra om man har med sig någon som spelat förut, det är ju en del teknik i alla fall, säger Roland och frågar om jag har någon aning om vad det är för spel.

För fler liknande historier – följ Goda nyheter på Facebook

Publicerad: