Favoritaffären stängde – då byggde familjen en ny

1 av 2 | Foto: Hector Zuniga
GODA NYHETER

Autistiske Hector hade växt upp med en favoritaffär – Blockbusters i Sharyland, Texas. Så när videoaffären slog igen bestämde sig familjen för att göra något alldeles extra för 20-åringen, skriver Huffington Post.

Hector Andres Zuniga är en 20-årig kille från Sharyland i Texas. Redan vid 13 års ålder började han frekventera Blockbusters – en videoaffär som är en del av en stor amerikansk kedja – i sin hemstad. Minst två gånger i veckan gick han dit för att köpa godis och hyra favoritfilmer.

Men för några månader sedan fick mamma Rosa förfärliga nyheter – en anställd på Blockbusters tog henne åt sidan och berättade att affären skulle stänga. Hon ringde direkt sin man.

– Precis som alla andra har Hector dåliga dagar, och vi visste att exakt en sådan väntade när vi fick veta att de skulle stänga, säger pappa Hector Senior till Huffington Post.

”Fick nästan ett sammanbrott”

Så mamma Rosa fick en genial idé. Varför inte köpa på sig en del av interiören i affären som ändå skulle stänga – och sätta upp den där hemma, så Hector Andres slapp bli av med sin favoritplats?

Hela familjen gick dit och hämtade saker, och lät sedan Hector Andres få ta farväl av sin favoritbutik. Pappa Hector Senior ville att sonen skulle få ett bra avslut.

– Han förstod, jag såg det i hans ögon. Och han fick nästan ett sammanbrott, säger han.

1 av 2 | Foto: Hector Zuniga

”Ögon stora som tefat”

Men pappa berättade att det fanns en överraskning därhemma. Och när Hector var upptagen byggde pappa och brorsan Javier upp en ny Blockbusters i ett tidigare oanvänt rum i hemmet.

Någon timme senare fick Hector Andres se överraskningen. Han tittade sig omkring, och kunde knappt tro sina ögon.

– Ögonen var stora som tefat. Hans sätt att säga ”jag älskar dig” är att ta tag i ens öronsnibb, så det gjorde han... det var en sådan stund man lever för som förälder, säger hans pappa.

Brodern Javier delade bilder på Twitter, där de blivit oerhört uppskattade. Och Hector Andres tog med sig ett gäng dvd-filmer och sprang till sitt rum för att titta.

– Ibland funkar helt enkelt allting, och det här var ett sånt tillfälle, säger pappa Hector Senior till Huffington Post.

För fler liknande historier – följ Goda nyheter på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM

Autism

USA

Texas