Goda nyheter

Fridas kök håller extra öppet – för plogarna: ”De är vardagshjältar”

avNicole Gustafsson

Foto: Privat

Efter att hela Jämtland täckts av snö såg Frida Slånstam hur de hatiska kommentarerna mot plogarna började växa på sociala medier.

Hon beslutade sig för att bekämpa hatet – med adventsfika.

– De förtjänar lite extra kärlek, säger Frida Slånstam till Aftonbladet.

Östersundsbon Frida Slånstam, 30, hade en halvmeter vitt täcke utanför sin stugdörr när hon vaknade under söndagen. Och hon var inte ensam om det., något som Östersundsposten har skrivit om.

De rejäla mängderna snö som fallit över Jämtland under helgen har skapat en hel del sura miner..

– Plogarna får så mycket negativa kommentarer och därför vill jag uppmärksamma dem. De förtjänar lite extra kärlek, berättar Frida som driver ett kök inne i centrala Östersund.

På söndagar har hon egentligen stängt, men i dag står dörrarna öppna från morgon till sen kväll.

– Jag ska ändå vara här och julstöka, så då passar jag på att ha öppet för alla som plogar så att de kan få komma in på gratis fika. Och så att jag kan visa min uppskattning på det lilla sättet jag kan göra, säger Frida.

1 av 2 | Foto: Privat
Frida bjuder plogarna på fika: ”De här hjältarna gör jättemycket jobb”

Vill möta det negativa – med kärlek

Samtidigt som Frida gjort Janssons frestelse och stökat i köket har dörren öppnats då och då av plogare som är sugna på lite värme och adventsfika.

– De var väldigt glada och vi kunde sitta ner och dricka kaffe och äta lussekatter tillsammans, säger Frida och fortsätter:

– De jobbar obekväma arbetstider och gör så ambulanser kan komma fram och så att vi kan komma till våra jobb. De är riktiga vardagshjältar.

Pepparkakor, saffransbullar och kaffe har det bjudits på. Och Frida känner sig nöjd med hur dagen har blivit.

– Jag blir väldigt glad över reaktionerna från plogarna och från människor på Facebook. Det är skönt att man kunde möta allt det här negativa med kärlek och positivitet.

ARTIKELN HANDLAR OM