Döva katten Ghost får se världen – tack vare smarta lösningen

Av: Malin Wigen

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Privat
Ghost som är döv får upptäcka världen tack vare Fannys lösning.

I och med att katten Ghost är döv får han inte gå ut själv.

När hans hans bästa vän Albert nyligen avlivades bestämde sig Fanny Klarström, 21, för att hjälpa honom upptäcka världen.

För ett och ett halv år sedan hämtade Kristinehamnsbon Fanny Klarström, 21, hem den då 14 veckor gamla katten Ghost. Hon märkte snabbt att allt inte stod rätt till med honom.

– När vi fick hem honom så upptäckte vi att han var döv.

Att han är döv har dock inte gjort honom till en rädd katt – snarare tvärtom.

– Han är väldigt orädd och blir inte skrämd av djur eller så. Han vill vara med där det händer.

”Hade märkt om han var missnöjd”

Ghost har levt sida vid sida med katten Albert och de har varit bästa vänner. Dessvärre fick de avliva Albert nyligen då han hade ett kroniskt njurfel – något som gjorde Ghost nedstämd. Därför bestämde sig Fanny för att pigga upp honom.

I och med att han inte får vara ute själv på grund av sin dövhet ville Fanny hjälpa honom upptäcka världen. Han har tillvisso varit ute och gått i sele men hon kom på en annan smart lösning. Med hjälp av överblivet svetsnät och en trasig gardin byggde hon en kattkorg till cykeln av sin egen cykelkorg – och hon tog honom på en cykeltur.

– Han tyckte om det och tyckte det var jättekul. Han tittade runt nyfiket och hade öronen framåt, det var väldigt uppskattat. Man hade märkt om han var missnöjd.

Lösningen hyllas

Fanny skrev om sin smarta uppfinning i Facebookgruppen Återbruka mera och över 3000 personer har gillat hennes Facebookinlägg. Hon säger dock att hon ska skaffa sig en riktig djur-cykelkorg till våren. Fram till dess ska de nog hinna med fler cykelturer.

– De kom ju snö nu men vi ska nog komma ut fler gånger.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN