Här får ekorrarna festa när de hälsar på

1 av 2 | Foto: Instagram
GODA NYHETER

En morgon vaknade Ashly och hittade fyra små ekorrar på gården. Och efter det hittade hon fler och fler ekorrar kring lägenhetshuset där hon bodde – och blev fascinerad.

– Jag har fått ett specialintresse för ekorrar, säger hon till The Dodo.

Allt började med att Ashly Deskins i USA en dag såg fyra bebis-ekorrar som trillat från sina bon ute på gården utanför hennes lägenhetshus. Hon såg hur en mamma-ekorre räddade två av de små, men de andra två blev ensamma kvar.

Ashly och hennes man försökte rädda de båda genom att ta dem till ett djursjukhus. Men de små ekorrarna överlevde inte. Däremot öppnade de Ashlys ögon. Snart såg hon mängder av ekorrar runt lägenhetshuset – och började lägga fram mandlar för att de skulle trivas. Sedan fick hon en lysande idé.

– Jag har fått ett specialintresse för ekorrar, jag uppskattar dem verkligen, säger Ashly till The Dodo.

Ekorrarna trivs

Så hon började bygga små ”scener” åt ekorrarna. Via Instagram kan nu hundratals följa hur ekorrarna firar nyår och har fester inför fotbollsmatcher. Ashly tittar på hur ekorrarna reagerar på de olika scenerna för att avgöra vad de trivs bäst med.

– Det började med några små saker, och sen gick det vidare till att jag köpte golvmaterial för att göra mer detaljerade bilder.

Fotona har blivit så populära att Ashly satt ihop en kalender för de som tycker om att titta på hennes bilder. Och hon intygar att ekorrarna gillar det precis lika mycket som alla andra.

– De brukar leta efter sina mandlar och sen sticka, men några av dem brukar stanna kvar och äta och hänga, berättar hon.

ARTIKELN HANDLAR OM

USA