Tog bild man bara kan ta två gånger om året

Foto: Margunn Ebbesen
Norska politikern Margunn Ebbesen fångade den sällsynta fenomenet på bild.
Foto: Privat
Margunn Ebbesen hade en riktigt tur när hon fångade fenomenet på bild.
GODA NYHETER

Man kan säga att den norska politikern Margunn Ebbesen har haft en riktigt tur. I helgen lyckades hon nämligen fotografera ett fenomen som man bara kan få på bild två gånger om året - under en minut, skriver NRK.

Att vara på rätt plats vid rätt tillfälle är inte det allra lättaste, men under helgen när den norska politikern Margunn Ebbesen vandrade omkring på Helgeland hade hon riktig tur.

– Jag går en hel del utomhus på Helgeland och fotograferar. I helgen var vi ute i bergen, och på vägen ner jag noterade jag att solen var på väg att gå ner bakom Torghatten, säger hon till NRK.

Margunn var snabb med att ta upp kameran men innan hon hann ta en bild var solen borta. Som tur är dök den upp igen – genom hålet i berget. Något som gjorde henne glad då hon vet hur sällsynt fenomenet är. Hon delade med sig av bilden på sin Facebooksida, där hon annars skriver en hel del om politik.

– Jag ärr stolt över att visa den flotta platsen. Jag vill att flera ska får se hur fint det är, det är ett vackert område. Jag rekommenderar flera att åka hit, säger hon till Aftonbladet och fortsätter:

– Jag har fått väldigt positiva reaktioner på bilden. Jag är egentligen en amatörfotograf.

”Hade mycket tur”

Längre ner i terrängen hade professionella fotografer radat upp sig för att ta den perfekta bilden. En av de som blev mäkta imponerade av Margunns fotografi var Harald Warholm.

– Om hon inte hade planerat den här bilden, måste jag säga att hon hade mycket tur. Solen skiner genom hålet i en minut eller något liknande, säger Warholm till NRK.

– Nästa chans att ta en bild som detta kommer att vara i slutet av hösten, fortsätter han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Fotografi